Najavljen električni Jaguar XJ - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Najavljen električni Jaguar XJ

Jaguar je u julu ove godine prestao sa proizvodnjom svoje luksuzne limuzine XJ, ali je najavljeno da će ovaj model dobiti naslednika.

Naslednik će međutim biti značajno drugačiji od onog što smo do sada navikli, a i ranije najave iz samog Jaguara kažu da će sledeća generacija XJ-a biti nešto posebno.

Najnovije vesti stižu sa sajma u Frankfurtu gde je Jaguar objavio i jednu teaser sliku naslednika XJ-a, a potvrđeno je i da će imati električni pogon.

Dakle, naslednik XJ-a će biti luksuzni hi-tech električni sedan, čime će kupci dobiti zanimljivu alternativu nemačkim luksuznim modelima.

Novi Jaguar XJ će biti po ranijim informacijama biti napravljen na novoj MLA platformi kompanije Jaguar Land Rover, dok će se proizvodnja odvijati u Castle Bromwich fabrici u Velikoj Britaniji (to će biti i prvi eleketrični automobil koji će se praviti u tom postrojenju).

U Jaguaru planiraju da novi XJ bude najsportskiji automobil u svom segmentu, sa izuzetnim performansama. Za to će se po ranijim glasinama brinuti četiri elektromotora (svaki bi mogao da ima i do 200KS), uz baterije od oko 100 kWh i pogon na sva četiri točka.

Danas objavljeno

Golf prve generacije kao moderan sportski električni auto

Vanja A

Viritech Apricable

Vanja A

Porsche Panamera, opoziv zbog naprasnog aktiviranja zračnih jastuka

Vanja A

Ostavite komentar