Najavljen električni BMW i4 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Najavljen električni BMW i4

Podsećanja radi, BMW je početkom prošle godine prikazao Concept i4 kojim je najavio budući serijski električni model i4.

Nemci su zatim u septembru najavili da su uprkos problemima koje je izazvao koronavirus spremni za njegovu proizvodnju, a koja će se odvijati u fabrici u Minhenu. Iz BMW–a su još ranije potvrdili da su završili opsežno restrukturiranje i adaptaciju fabrike bez komplikacija, što ih je koštalo oko 200 miliona evra.

Serijski i4 će biti jedan od ukupno 25 elektrifikovanih BMW noviteta do 2025. godine, od čega je 12 potpuno električnih (među njima su i iNext i iX1).

U međuvremenu, pred nama je nova zatamnjena teaser slika kao najava njegove skore premijere koja će po nekim izvorima biti održana sutra, 17. marta.

U svakom slučaju, ovaj rival Teslinom Modelu 3 će se bazirati na CLAR platformi, pri čemu će jedna od verzija u ponudi raspolagati sa 390 kW/530KS i litijum-jonskim baterijama od 80 kWh. Ova verzija BMW–a i4 će od 0 do 100 km/h ubrzavati za oko 4,0 sekunde.

BMW je ranije najavljivao da će 80% kapaciteta na brzom punjaču moći da se napuni za oko 35 minuta, kao i da će autonomija u zavisnosti od verzije iznositi i do 600 km po WLTP-u. Ranije informacije naime kažu da će u budućnosti na raspolaganju biti i druge verzije, sa različitim nivoima snage i dometom.

Na kraju, i4 će dobiti i najnoviju verziju BMW iDrive infotainment sistema koji je prikazan ranije ove nedelje.

Ivan Mitić–Autoblog.rs

Danas objavljeno

BMW X7 Nishijin Edition

Zeljka

Alfa Romeo GTS kao zamišljeni rival BMW-u M2

Zeljka

Porsche ponovio legendarni ski-skok iz 1963. i napravio rimejk čuvene fotografije

Zeljka

Ostavite komentar