30. Jula 2020.

“Nadziračima” najveće šanse za “Emmy”

Big Portal

Komedija “Čudesna gospođa Mejzel” u produkciji “Amazona” je sa 20 nominacija druga među serijama, a slijedi “Netflixov” triler “Ozark” sa 18 nominacija. Isto toliko dobila je i crna komedija “Nasljednici”, a slijedi serija “Mandalorijan”, posvećena svijetu “Ratova zvijezda”.

“Ove godine svjedočimo jednoj od najvećih borbi za socijalnu pravdu u istoriji. Naša je dužnost da koristimo ovaj medijum za promjenu”, rekao je Frenk Šerma, predsjednik i generalni direktor Televizijske akademije na početku virtuelne prezentacije nominacija.

Za najbolje dramske serije nominovane su “Bolje zovi Sola”, “Kruna”, “Ubiti Iv”, “Sluškinjina priča”, “Mandalorijan”, “Ozark”, “Čudnije stvari” i “Nasljednici”.

Nominovane za najbolju glumicu u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za “Jutarnji šou”, Olivija Kolman za “Krunu”, Džodi Komer i Sandra O za “Ubiti Iv”, Lora Lini za “Ozark” te Zendaja za “Euforija”.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su Džejson Bejtman za “Ozark”, Sterling Braun za “Ovo smo mi”, Bili Porter za “Poza”, Džeremi Strong i Brajan Koks za “Nasljednici” te Stiv Karel za “Jutarnji šou”.

Ceremoniju dodjele “Emmy” nagrada uz domaćina Džimija Kimela prenosiće BBC 20. septembra. U ovom, 27. izdanju “Emmy” nagrada gigant “Netflix” jasno prednjači ispred svog rivala – televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord, nominacija za prestižnu televizijsku nagradu.

Filmski stručnjaci su nakon objave nominacija istakli da je ovogodišnja lista imala brojna iznenađenja… Priznanje za Zendaju u ostvarenju “Euforija” je potpuno zasluženo, kako smatraju kritičari, jer je u pitanju briljantna gluma.

Ostvarenje “Šta radimo u sjenkama” je na iznenađenje kritike steklo nominaciju za najbolju komediju jer su mnogi smatrali da serija ne posjeduje dovoljno kvaliteta. Takođe mnogi ističu da bi serija “Mandalorijan” mogla dobiti titulu najbolje drame u septembru jer je prva sezona imala rekordnu gledanost.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare