Nađeno tijelo indijskog mađioničara koji je pokušao najpoznatiji Houdinijev trik - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Nađeno tijelo indijskog mađioničara koji je pokušao najpoznatiji Houdinijev trik

INDIJSKI mađioničar Chanchal Lahiri se utopio, potvrdila je lokalna policija nakon što je nestao u rijeci prilikom izvođenja najopasnijeg Houdinijevog trika. Lahiri se vezao lancima te su ga spustili u rijeku. Trebao se osloboditi i isplivati, međutim nije uspio. Sve se događalo pred kamerama, rodbinom, prijateljima i brojnim gledaocima. Nakon…

INDIJSKI mađioničar Chanchal Lahiri se utopio, potvrdila je lokalna policija nakon što je nestao u rijeci prilikom izvođenja najopasnijeg Houdinijevog trika.

Lahiri se vezao lancima te su ga spustili u rijeku. Trebao se osloboditi i isplivati, međutim nije uspio. Sve se događalo pred kamerama, rodbinom, prijateljima i brojnim gledaocima.

Nakon što se 10 minuta nije pojavljivao, nastala je panika. Ali bilo je prekasno.

Njegovo tijelo nađeno je nekoliko sati kasnije kilometar dalje od mjesta u kojemu je spušten u rijeku.

“Pitao sam ga zašto rizikuje svoj život zbog magije. Nasmijao se i rekao: ‘Ako to učinim kako treba, onda je to magija, ako pogriješim, postaje tragedija'”, rekao je lokalni fotograf za BBC.

BBC piše i kako ovo nije prvi put da je Lahiri pokušao sličan trik. Prije 20 godina u staklenom je kavezu spušten u istu rijeku, no tada je uspio izaći.

Index

Danas objavljeno

Patuljasti jarići su zvijezde Instagrama

Vanja A

Dakota Džonson ima najsmešniji odgovor na komentar “haljina ti je prekratka”

Vanja A

Plava će obojiti sve zimske outfite

Vanja A

Ostavite komentar