Nadamo se da Nissan Z stiže i u Europu - BIGportal.ba
Auto-moto

Nadamo se da Nissan Z stiže i u Europu

Malo je automobila koji pružaju osjećaj u vožnji kao što su kupei i roudsteri. Većina njihovih proizvođača su otišli u haj-tek ambicije, pa se izgubio onaj osećaj neposredne povezanosti sa mašinom. Ipak, ima izuzetaka, a Japanci su definitivno među njima. Takvog “sirovog” i purističkog osećaja u vožnji nisu želeli da…

Malo je automobila koji pružaju osjećaj u vožnji kao što su kupei i roudsteri. Većina njihovih proizvođača su otišli u haj-tek ambicije, pa se izgubio onaj osećaj neposredne povezanosti sa mašinom. Ipak, ima izuzetaka, a Japanci su definitivno među njima.

Nissan Z

Takvog “sirovog” i purističkog osećaja u vožnji nisu želeli da se odreknu ni Nissan inženjeri, koji su, bar se nadamo, konstruisali auto dostojan slavnih predaka. Najnoviji kupe ovog brenda nosi jednostavan naziv – “Z”, objedinjujući imidž modela kao što su Nissan 240Z i 300 ZX.

Nissan Z

Duh sedamdesetih živi i u novom Nissanu Z, najviše kroz estetiku ali i već pomenuto ponašanje u vožnji. Pogon je, naravno, na zadnjim točkovima a pod haubom je V6 mašina zapremine 3,0 litre sa duplim turbo-punjačem i ukupno 400 konja.

Nissan Z

Kao što se i očekivalo, standardni menjač je šestostepeni manuelni, dok se uz doplatu dobija devetostepeni automatik. Launch Control je takođe standard. Komandna tabla je digitalna, sa dizajnom instrumenata u retro maniru.

Nissan Z

Nissan Z je za sada predstavljen za američko tržište, a mi se nadamo da će se uskoro pojaviti i evropska verzija.

Nissan Z

Komentari

Originalni članak

Danas objavljeno

Honda/Acura NSX Type S rasprodata za samo 24 časa

Vanja A

Kako bi mogao da izgleda najjeftiniji Teslin automobil

Vanja A

Mazda CX-5 dobila osveženje | Auto magazin

Vanja A

Ostavite komentar