Nadal: Volio bih da Novak može da igra - BIGportal.ba
Sport Tenis

Nadal: Volio bih da Novak može da igra

Rafael Nadal je pobedom startovao na Australijan openu.

Naravno, Rafa nije modao na suočavanju sa novinarima da izbegne pitanja o Novaku Đokoviću i njegovoj deportaciji iz Australije.

Na pitanje, da li je trebalo dozvoliti Novaku da igra na ovom turniru, rekao je da je umoran od cele priče.

Ne znam, ne znam… Usput, umoran sam od te priče. Pre nedelju dana, kada je dobio prvi spor, dali su mu vizu nazad i trenirao je. Rekao sam da je pravda progovorila. Ako sud kaže da je njegova viza validna i može da igra ovde, to je rekao sud, to je nakorektnija stvar, onda zaslužuje da igra. Juče je sud rekao nešto drugo. Nikada neću biti protiv toga šta sud kaže. Druga stvar je kakva su moja lična uverenja i šta mislim da je najbolje lično. Idealna situacija u svetu sporta je da su najbolji na terenu i igraju najvažnije događaje, u to nema sumnje. To je bolje za sport. Ako Novak Đoković igra ovde, bolje je za sve. Druga stvar je šta se dogodilo. Kao što sam rekao na početku, ne mogu da pričam nešto drugačije jer je situacija veoma jasna“, kaže Nadal.

Pitali su ga i da li će mu nedostajati Novak na ovom turniru, kao njegov veliki rival.

Uvek sam sa svojim rivalima imao dobre odnose. Po mom mišljenju, mnogo je bolje kad imaš dobar odnos sa svakim, posebno u svlačionici. Tako je bilo tokom cele moje karijere. To je moja filozofija. Bolje je imati dobar odnos sa svima jer ste tako srećniji. Ni Novak nije bio izuzetak u tome. Oduvek smo imali sjajan odnos. Iskreno, želim mu sve najbolje. Situacija je bila popprilično zbunjujuća. On nije jedini koji je u tome uradio nešto loše. Svakako da ima više odgovornih u ove dve nedelje. I on je jedan od njih. Na ličnom nivou, da, voleo bih da ga vidim kako igra ovde. Da li je to fer ili ne da igra, to je druga tema i ne bih više želeo da pričam o tome“, dodao je Nadal.

Kada je reč o njegovom prvom meču ovde, bio je zadovoljan.

Svakako da je start bio dobar. Igrao sam prilično dobar tenis, ne mogu da se žalim. Uradio sam dobre stvari, mnogo bolje nego prošle nedelje. Na meni je da nastavim. Idemo dan po dan. Start je bio dobar, sutra treniram, posle ide težak meč“, zaključio je Nadal.

Rafael Nadal je sigurno jedan od najboljih tenisera svih vremena.

On je uz Novaka Đokovića i Rodžera Federera član “velike trojke” koja je u poslednjih dvadesetak godina ispisala istoriju tenisa.

“Razumem taj GOAT film koji pokuašvate da napravite, ali ja živim dan za danom i nisam opterećen tom pričom GOAT, srećan sam i zadovoljan svojom karijerom. Ne pokušavam očajnički da budem GOAT, ako se desi desi se, ali moja budućnost ne zavisi do toga”, rekao je Nadal.

Danas objavljeno

Zvanično: ATP kaznio Vimbldon

Vanja A

Lekler opet najbrži

Vanja A

Zvanično: Rusija i Bjelourusija istupile iz FIBA takmičenja

Vanja A

Ostavite komentar