Nadal: Tenisom mogu da se bave samo bogati – da li je to u redu? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Nadal: Tenisom mogu da se bave samo bogati – da li je to u redu?

Toni Nadal, stric proslavljenog španskog tenisera Rafaela Nadala, pričao je o sistemu u tenisu i njegovim nedostacima

Toni, koji je skoro 20 godina bio trener Rafi, smatra da bi tenis trebalo da bude pristupačan svima, a ne samo deci bogatih roditelja.

Šta bi trebalo da bude zadatak ITF? Po mom mišljenju, trebalo bi da promoviše naš sport i da ga približi svima. Nova pravila samo obeshrabruju igrače. Ko može da igra po novim pravilima? Samo mladi bogati ljudi“, rekao je Nadal, a prenosi “Tennisworldusa”.

Toni je zajedno sa Rafom osvojio sve što se može osvojiti, međutim na kraju 2017. godine najavio je kraj saradnje i od tada se posvetio radu s decom na akademiji.

Da li je to u redu? Ne mislim da jeste. Šta je sa ljudima koji nemaju mnogo novca? Šta se dešava sa decom koja se odluče da studiraju i žele da budu profesionalci u budućnosti? Jednostavno, ne mogu. Pravila moraju da se promene, tako da, molim vas, pojednostavite stvari za sve“, kaže Toni i dodaje:

Moramo da demokratizujemo tenis. Moramo da se potrudimo da svako može da postane pro, ako to zaslužuje. Sa ovim pravilima vi obeshrabrujete ljude i samo otežavate roditeljima koji nisu finansijski imućni“.

Danas objavljeno

Bajern u finišu do trijumfa, Armani rutinski

Zeljka

Jokić otkrio šta ga najviše frustrira

Zeljka

Ibrahimović kritikovao Lebrona: Bavi se onim u čemu si dobar

Zeljka

Ostavite komentar