Nadal: Poslije prvog RG su rekli da više neću igrati – tikovima slažem nered u glavi - BIGportal.ba
Sport Tenis

Nadal: Poslije prvog RG su rekli da više neću igrati – tikovima slažem nered u glavi

Rafael Nadal je dao opširan intervju za italijanski “Korijere dela Sera” u kom se dotakao jednog vrlo kritičnog perioda svoje karijere.

Bilo je to 2005. godine kada, kako je sam rekao, bio je u opasnosti da završi karijeru.

“Tek sam osvojio svoj prvi Rolan Garos kada su mi rekli da više neću moći da igram zbog nepravilnosti u rastu leve noge”, otkrio je Nadal.

“Bol je bio toliko jak da sam trenirao sedeći na sredini terena i udarajući lopticu. Na kraju sam se oporavio zahvaljujući tretmanu koji je promenio položaj noge, ali onda su počela da otiču moja kolena“, dodao je.

Kasnije je Nadal imao i problema sa kolenima, zbog kojih je pravio dugačke pauze, pa se mnogi pitaju do kada će igrati profesionalan tenis.

“Kada dođe vreme, ja ću znati. Posvetiću se deci. Moja fondacija pomaže deci koja su u riziku od društvene izolacije. Pružamo hranu, obrazovanje i sport. Radim i na projektu “Više od tenisa” koji podržava 20 škola za decu s invaliditetom. U Indiji takođe imamo projekat pomoću kojeg deca u školama uče engleski jezik i informatiku”, istakao je Nadal.

Dotakao se i sujevernih poteza i tikova koji od početka njegove karijere izazivaju veliku pažnju teniske publike.

“Nisam sujeveran niti sam rob rutine. Moj život se konstantno menja. Ono što ljudi nazivaju tikovima za mene je slaganje stvari u glavi koja je kod mene često u neredu. Sve moje rutine su način koncentracije”, ispričao je Rafa Nadal.

B92

Danas objavljeno

Skols o Junajtedu: Ovakvom igrom će protiv Liverpula biti 0:3 ili 0:4

Vanja A

Benzema pomilovan: Tužilaštvo traži blagu kaznu

Vanja A

Medvedev najavio napad na Đokovića: Stari “velika trojka”, uspjet ću kad-tad

Vanja A

Ostavite komentar