7. Februara 2020.

Nadal: Odnosi između Novaka, Rodžera i mene su uvijek bili dobri

Big Portal

Na stadionu u Kejptaunu očekuje se da bude oboren rekord po broju publike na jednom teniskom meču, sa više od 50.000 gledalaca.

Meč je odavno najavljivan i tek sada se stekla prilika za njegovo odigravanje, a Španca su uoči dolaska u Južnu Afriku pitali i kakvi su sada odnosi “u trouglu” Đoković – Federer – Nadal.

Kod nas je kao i kod drugih stvari u životu, jedan ima afiniteta više ka onom drugom nego prema ostalima. Nije to slučaj samo sa mnom, tako je sa svima. Imao sam sreće u ovoj profesiji da kad god uđem u slvačionicu, tamo su moje kolege. Bilo je nekih sitnica sa nekim igračima. Ipak, nikada nije bilo tako da ne želim da vidim ovog ili onog igrača”.

“Dakle, kad uđem u svlačionicu, vidim kolege sa kojima delim mnogo toga, iz nedelje u nedlju i srećan sam što mogu sa njima da se pozdravim i razmenim mišljenja, ali i da delimo neke zajedničke trenutke“, kaže Nadal.

Teniser sa Majorke kaže da se tokom godina dosta toga promenilo.

Kada ste mladi, tačno je da rivalitet dovodite do najviše tačke. Kako ste stariji, i dalje imate taj san o pobedama, ali odnos nas trojice je tokom svih tih godina bio veoma dobar. Kako sa Novakom i Rodžerom, tako je bilo i sa Endijem Marijem. Dakle sa svima nama koji smo imali taj jak rivalitet. Sada je sve nekako opuštenije i čini mi se da to i pokazujemo”, dodao je Nadal.

On je dao i primere kako bi potkrepio da je sve to što govori tačno.

Novak je krajem prošle godine bio sa mnom u Kazahstanu, igrao je na egzibiciji u mojoj organizaciji. Ja sam ranije bio u Milanu učestvujući u njegovim projektima. Sada sledi ta egzicbicija sa Rodžerom u Južnoj Africi i oduševljen sam. Federer je bio na otvaranju moje akademije u Manakoru. Shvatamo da je dobro da pomažemo jedni drugima i čuvamo taj konstriktivan odnos, ujedno pomažemo sportu i širimo vrednosti koje mogu biti primer mladim naraštajima“, zaključio je drugi teniser sveta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare