25. Januara 2022.

Nadal odgovorio Šapovalovu: To nije istina

Big Portal

Kanađanin je u pet setova izgubio od šestog nosioca, Rafaela Nadala, 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Imao je mladi teniser niz zamerki na to što Nadal odugovlači sa nameštanjem na poene, smatrao je da prekoračuje vreme i to je oštro prigovorio sudiji u stolici Karlosu Bernardesu.

“Svi vi momci ste korumpirani”povikao je Šapovalov posle izgubljenog prvog seta.

Nadala su posle na suočavanju sa medijima pitali šta misli o toj situaciji.

Izašao sam na mrežu i pitao sudiju šta se dešava. Nisam shvatao šta se događa. Znam da sam uzeo dodatnog vremena na kraju prvog seta jer sam morao da se presvučem na stolici. Isjreno, u tim momentima, na kraju setova sudije vam daju nešto dodatnog vremena, posebno po ovim vlažnim uslovima, kako biste promenili odeću, bilo je očigledno da ne mogu više da igram u toj opremi u tim uslovima. Denis je mislio da sam dobio vreme da odem u toalet, jer je sudija dao pauzu i meni je trebalo dodatnih 30 sekundi da se presvučem“, kaže Nadal.

Španac je rekao da ne veruje da je njegov protivnik bio u pravu.

Pratio sam pravila. U tom je bila stvar. Mislim da Denis nije bio u pravu. Razumem da je tek bio izgubio set i da je hteo da se igra brzo nastavi, ali mislim da razume i da će kasnije razumeti da vam je normalno potrebno vremena da promenite odeću. Kada sam otišao u toalet krajem drugog seta, znate da imamo ova nova pravila zbog svega što se pričalo o Stefanosu Cicipasu. Nisam igrao, ali sam čuo da je on uzimao dosta vremena nekoliko puta prošle godine. Nova pravila su da odemo u toalet, oni broje, imamo samo nekoliko minuta da ostanemo. Posle drugog seta sam menjao odeću i momak koji je bio uz mene mi je broja, tri minuta, dva minuta, minut. Samo sam sledio pravila. Što se tiče ostalog, ne znam. Bio sam dosta sporiji u igri od njega“, dodao je Nadal.

Na opasku Šapovalova da vrhunski igrači imaju poseban tretman, Španac je rekao da to nema veze a njim.

To nije sličaj. Verujem da niko na terenu ne zaslužuje bolji tretman od drugih. To ne želim i ne osećam da dobijam tako nešto. Svi znaju da jako poštujem sudiju Karlosa Bernardesa, on je sjajan sudija. Neće biti da je on stalno na terenu kad ja igram. To nije slučaj. Znam da će ljudi uvek pričati kako top igrači imaju bolji tretman, ali na terenu, to nije istina. To je moj osećaj. Ne mislim da sam ikad imao prednost nad drugima, zato verujem da Denis greši. Poslednjih nekoliko godina imamo sat, doneli smo mere kako bi stvari napravili korektnijim za svakog. Žao mi je Denisa, mislim da je igrao sjajan meč. Teško mu je da prihvati da izgubi ovako, posebno jer sam se osećao uništenim i verovatno je osećao da sam i takav u stanju da dobijem meč. Želim mu sve najbolje. Mlad je, uspeće, a svako od nas pravi greške tokom karijere. I ja sam pravio mnogo grešaka kao mlađi. On će verovatno kasnije razumeti da danas nije bio u pravu“, smatra Nadal.

Njegov naredni rival biće pobednik meča između Gaela Monfisa i Matea Beretinija.

“Imaću dva dana odmora. Bio sam u drugačijoj poziciji u karijeri da igram duge mečeve i da igram odmah sutradan. Pomaže mi to što sam igrao u ponedeljak. Uvek je isto na grend slemovima, može biti važno to što imam dva dana odmora poslem ovako brutalnog meča danas. Uslovi su bili teški i svakakio da će odmor pomoći“, zaključio je Nadal.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare