31. Januara 2022.

Nadal od 2005. voli jednu ženu, a njihov brak je velika misterija: Evo zašto se kriju od svih

Big Portal

Supruga slavnog tenisera rijetko se pojavljuje na njegovim mečevima, ali i u javnosti.

Pravo joj je ime Maria Francisca Perello, radi kao agentica u osiguranju, a završila je Poslovnu akademiju. Pomaže Nadalu u radu njegove zaklade, gdje je imenovana za direktoricu projekta.

Nadal i Xisca počeli su svoju vezu 2005. godine, iako su se prije toga poznavali nekoliko godina. U januaru 2019. Xisca i Rafael su se zaručili, a sljedećeg oktobra uslijedilo je vjenčanje s 350 zvanica u prekrasnom dvorcu La Fortaleza na Mallorci.

Zanimljivo je da španjolski par za sada nema djece, iako je sam Nadal nekoliko puta isticao da bi volio jednog dana postati otac.

No, tada je naglasio kako bi možda bilo najbolje pričekati pravi trenutak, odnosno kraj profesionalne karijere.

Lijepa brineta i dalje je vrlo diskretna i nenametljiva, pa uprkos tome što je suprugu najveća podrška u svakom smislu, često nije fizički prisutna na tribinama dok Nadal igra neke od odlučujućih mečeva.

Za potrebe Nadalove biografije ‘Rafa’ objasnila je zašto je to tako.

‘Potreban mu je prostor kada se natječe, a sama pomisao da ga čekam cijeli dan da završi što treba i hodam okolo me umara. To bi me gušilo. Morao bi se brinuti za mene… Ako ga pratim posvuda, mislim da postoji rizik da se prestanemo slagati’, rekla je.

U istom intervjuu Maria je istaknula i zašto se toliko trude svoju vezu zadržati za sebe:

‘Čak i kada me porodica pita o njemu, ne govorim puno. Činjenica je da se jednostavno ne osjećam ugodno pričati o svom privatnom životu. A Rafaelu se to sviđa. Ne bismo željeli da ikada bude drugačije .’

Nadal nije ništa pričljiviji od nje, a na njihovu vezu osvrnuo se tek u nekoliko navrata, odgovarajući na pitanje planira li jednog dana postati otac.

‘Volio bih imati djecu: dječake, djevojčice… Volim djecu i porodični sam čovjek. Mislim da bi djeca trebala biti iznad svega. Tako da nisam siguran da je idealan trenutak da ih imam, dok stalno putujem. To bi trebao odrediti moj sportski život’, naglasio je 2017. godine.

No, lani je konačno progovorio pa je u španjolskoj emisiji ‘Mi casa es la tuya’ publici otkrio neke zanimljive detalje o svojoj supruzi.

‘Znam je od malena. Zove se Maria Francisca, ali ja je zovem Mary. Zovem je samo Maria Francisca kada se svađamo. Ali nikada se ne svađamo. Vrlo je mirna’, rekao je Nadal, objasnivši da ‘zaključavanje’ zbog pandemije njoj je bilo lakše nego njemu, budući da je imala pune ruke posla u njihovoj zakladi.

Izvor: Story.hr

(I.J.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare