23. Decembra 2022.

Nadal o trci sa Đokovićem i Federerom: Samo jedan je najveći

Big Portal

Ostali su on i Novak Đoković, mada svoje argumente i navijače ima i Rodžer Federer.

“Razumem i mislim da je to dobro za promociju našeg sporta. Štampa mora da piše, ali moj način razumevanja debate se nije promenio tokom godina. Biće samo jedan najbolji, što mislim da nije lako definisati jer svako ima svoje argumente. Osim toga, danas su dva od tri tenisera aktivna. Na kraju, bitno je da smo Federer, Đoković i ja uradili mnogo više od onoga što smo sanjali. Ne volim da pričam o tim stvarima jer sam deo jednačine, ali po brojkama smo postili stvari koje nikada nisu napravljene u sportu, tako da ćemo sigurno ući u istoriju tenisa”, rekao je Nadal.

Nadal trenutno ima najviše Grend slem titula, 22, jednu više od Novaka Đokovića.

Naravno da bih voleo da budem taj koji će završiti sa najvećim brojem Grend slemova. Ja sam takmičar, ali mi to nikada nije bila opsesija niti će biti. Možda je iluzija, ali opsesija nije. Mogu samo da budem zahvalan što sam tu tolike godine, ne samo kao teniser, već kao ljubitelj tenisa, jer sam uspeo da doživim mnoge stvari koje nisam mogao ni da sanjam”, dodao je on.

Nadal je najveći rival Federeru, ali i Đokoviću.

“Istina je da sam ja prvi Federerov rival. Onda, kada je Novak došao, Federer je i dalje bio bolji od mene, ali kasnije, dobijao sam više Rodžera, tako da sam se više susretao i sa Đokovićem. Više sam mu bio veliki rival nego Rodžer. Ovo vidim kao nešto pozitivno, mislim da niko od nas ne bi mogao da ovo pravi do 35. godine i više da nije bilo druge dvojice. Federer, Đoković i ja smo ovo doveli do krajnjih granica, da uvek želimo više”, zaključio je Nadal.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare