Nadal o kazni za Zvereva: Voleo bih oštrije sankcije - BIGportal.ba
Sport Tenis

Nadal o kazni za Zvereva: Voleo bih oštrije sankcije

Rafael Nadal se po dolasku u Indijan Vels založio za drastičnije kažnjavanje lošeg ponašanja igrača u tenisu.

Španac, koji je tri puta osvajao ovaj turnir Serije ATP 1.000, osvrnuo se na slučaj kolege Aleksandera Zvereva, koji je nedavno suspendovan sa turnira u Montereju.

Nemački teniser je kažnjen sa 40.000 dolara, oduzimanjem osvojenih poena i nagrade, ali i uslovnom kaznom u trajanju od godinu dana, koja kaže da će biti suspendovan sa takmičenja osam nedelja u slučaju ponavljanja prekršaja.

To će važiti od 23. februara 2022. godine, a Zverev će morati da pazi kako na prekršaje verbalne, tako i fizičke prirode, poput toga kada je polomio reket udarajući u sudijsku stolicu.

Nadal je jedan od onih koji smatraju da je ATP mogao da bude i oštriji prema Zverevu.

Imam dobar odnosa sa Sašom, dopada mi se, često i treniramo zajedno, tako da mu želim sve najbolje. I on sam zna da nije bio u pravu, to je priznao odmah i to je svakako pozitivna stvar“, kaže Nadal.

Ipak, dodaje da je neophodno biti oštriji prema prestupima igrača.

S druge strane, ne valja ako nismo u stanju da kontrolišemo ovakav vid ponašanja na terenu, ne samo ovaj poslednji primer, bilo je još dosta stvari koje su se dešavale poslednjih meseci. Dakle, ako nismo u stanju da kaznimo ovakav vid ponašanja malo jače, onda se mi kao igrači osećamo sve moćnijim kako vreme ide. U ovom sportu, moramo da dajemo pozitivan primer, posebno deci. Dakle, ne želim da Saša bude kažnjen, ali s druge strane, voleo bih da vidim snažnije sankcije za ovakvo ponašanje. One će zaštititi sport, sudije i sve prisutne na mečevima“, zaključio je Nadal.

Danas objavljeno

“Da je Novak igrao svuda, ostao bi prvi”

Vanja A

“Delije” se oglasile: Obezbijedite nam ulaz, u suprotnom…

Vanja A

Elzan Bibić najbolji atletičar Evrope u novembru

Vanja A

Ostavite komentar