13. Marta 2019.

Nadal: Kad igram dobro, mogu da pobjeđujem i na brzim terenima

Big Portal

Španac je u meču koji je trajao 88 minuta bio bolji, koncentrisaniji, na kraju, izgubio je sedam gemova. Još nije izgubio set ove nedelje u Kalifornijskoj pustinji.

Ipak, čini se da drugi teniser sveta nije bio najzadovoljniji igrom u osmini finala.

Možda sam za nijansu odigrao slabije nego protiv Švarcmana. Možda su na to uticali i uslovi za igru, bilo je više vetra danas nego juče. Važno je da sam pobedio, zadovoljan sam zbog toga“, rekao je Nadal.

Nadalu se ne dopada to što ga smatraju isključivo specijalistom za šljaku. Kaže da statistika govori da može da pobedi na bilo kom terenu.

Oduvek sam voleo da igram ovde. Imao sam mnogo dobrih turnira u Indijan Velsu. Većina ljudi misli da zbog toga što sam osvojio mnogo toga na šljaci, da je za mene dobro ako su teren i loptica sporiji. Pozivam sve da analiziraju moje turnire na betonu pa da vide da li su tereni bili spori ili brzi. Većina takmičenja na betonu koje sam osvojio bilo je na bržim podlogama. Na kraju, sve se svodi da to igram li dobro ili ne. Ako igram dobro, onda mogu da pobedim na bilo kojoj podlozi, zar ne?” zaključio je Nadal.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare