Nadal: Imam još dva turnira na šljaci, nije sve izgubljeno - BIGportal.ba
Sport Tenis

Nadal: Imam još dva turnira na šljaci, nije sve izgubljeno

“Kralj šljake” Rafael Nadal poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od Grka Stefanosa Cicipasa.

Foto: Getty

Ovo mu je treći uzastopni turnir na kom gubi u polufinalu, a zanimljivo je da će naredne nedelje u Rim po prvi put doći bez ijedne titule u sezoni.

Nadal je čestitao Cicipasu na pobedi, ali kaže da iz ovog rezultata ne treba previše “čitati” jer veruje da ima još dobre izglede da osvoji Rim i Rolan Garos.

Normalnije je da mi se ovo sad dešava nego pre 14 godina. Još je dosta tenisa ispred mene. Ima vremena. Biću u prilici još da osvajam turnire koje nisam uspeo ove sezone. Ono što je potrebno jeste da budem spreman fizički i da igram tenis na visokom nivou. I dalje imam šanse da osvoijim turnir na šljaci, imamo još dva turnira na ovoj podlozi. Videćemo šta će biti u Rimu i Parizu“, rekao je Nadal.

Od 2005. Rafa nas je navikao da pobeđuje na najsporijoj podlozi.

Tenis je sav u pobedama i porazima. Godinama sam pobeđivao na šljaci, osvajao mnogo toga. Ove godine osećam da sam blizu, ali mi nekako ne uspeva. Morate to jednostavno da prihvatite i idete dalje. Svih vih godina pobede sam prihvatao kao nešto normalno, isto tako je bilo i a porazima. Tako je i sada“, kaže španski teniser.

Kaže da ne želi da traži izgovore za neuspeh.

Možemo da pokušamo da tražimo razloge zašto je sve išlo ovako, ali sve je u tome da igrate dobar tenis. Da sam igrao na tom najvišem nivou, verovatno bih dobio meč. A to nije bio slučaj, nisam igrao dobro koliko sam želeo. Posledica je da nisam bio u stanju da pobedim”, zaključio je drugi teniser sveta.

Danas objavljeno

Slavlje Austrijanaca u Poljskoj

V.R.

Novi trijumfi za Kildea i Gođu

V.R.

Srbija nastavlja učešće na Svjetskom prvenstvu

V.R.

Ostavite komentar