7. Marta 2019.

Nadal i Federer žele da Kermod ostane u sedlu, šta će reći Đoković?

Big Portal

Još na Australijan Openu je najavljeno da će igrači u Savetu ATP imati sastanak gde bi se, između ostalog, moglo glasati i o tome da li će predsednik Kris Kermod imati poverenje igrača za novi mandat.

Taj sastanak kojim je predsedavao najbolji teniser sveta Novak Đoković održan je u utorak, ali njemu nije prisustovao Rodžer Federer.

Već mesecima unazad se priča o revoltu velikog broja igrača koji smatraju da Kermod kao prvi čovek ATP vodi tenis u pogrešnom pravcu.

Čini se da Federer sa tim nije saglasan, pa je jednostavno rešio da preskoči sastanak, mada je najavio da će sesti za sto sa Novakom Đokovićem.

Prvo, želim da kažem da nisam bio na tom sastanku. Nisam se sreo ni sa Novakom, ali nameravam to, svakako. Drugo, ne želim o tome da diskutujem sa vama novinarima. Moje mišljenje neće uticati na rezultat glasanja, kako god bilo. Sve ovo je politička stvar i ne želim da budem upleten u sve to”, izjavio je Federer.

Nedugo zatim oglasio se i drugi teniser sveta, Rafael Nadal koji je očigledno stao na Federerovu stranu, jer je izjavio da je zadovoljan Kermodovim radom.

Verujem u dugoročne projekte. Nisam pristalica čestih promena. Mislim da mnogo toga reba uraditi. Prvo, moramo da potpišemo ugovor za ATP tur finale, a imamo i novi ATP kup. Kada nešto menjate, to je proces. Novom predsedniku treba vremena da upozna sve stvari i da stvori svoj tim, tako da bi promena predsednika po mom mišljenju zaustavila proces napretka našeg sporta“, kaže Nadal.

Photo by Scott Barbour/Getty Images

Španac je dao direktnu podršku Kermodu.

Lično verujem da je Kris uradio dobar posao. On je dobar čovek, neko ko je uradio mnogo toga dobrog za naš sport i bilo bi dobro da ostane još neko vreme tu gde jeste“, poručio je Nadal.

Slično je pričao i Federer pre mesec i po dana na Australijan Openu kada je takođe podržao Kermoda. U teniskim krugovima, natura se priča da je Đoković taj koji predvodi grupu koja želi promenu prvog čoveka ATP.

Međutim, Đoković je u Melburnu rekao da to jednostavno nije istina.

Ne razumem zašto se priča da sam ja protiv Krisa. Ko je rekao da je to istina? Moja briga u ovom momentu, kao i svakog člana Saveta, su informacije koje su procurile. Sve što se pojavilo u medijima nije sasvim istinito. Predstavljena je samo jedna strana. Morate da razumete da je kompleksna situacija. Naš posao je da se pobrinemo da igračima bude bolje. Kao što sam ranije rekao, proces obnavljanja Krisovog ugovora ne zavisi samo od nas, već i od predstavnika turnira. Glasaće se na kraju svega. Što se nas tiče, uradićemo sve da pričamo sa što većim brojem igrača tokom Grend slema i tokom narednih meseci. Imamo vremena. Ne znam čemu žurba? Ne razumem zašto se u medijima vodi propaganda protiv mene i ostalih članova Saveta. Zašto morate da požurujete sve? Proces je dovoljno komplikovan. Razmatramo sve opcije, detalje”, rekao je tada Novak.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare