8. Februara 2022.

Nadal i Đoković zainteresovani za klub koji je vodio Santana

Big Portal

Osvajači 41 grend slem titule, zainteresovani su da postanu vlasnici “Marbelja reket kluba”, koji je bio u vlasništvu legendarnog Manola Santane.

Posle smrti Santane u decembru ostalo je pitanje šta će biti sa jednim od najpopularnijih klubova na tlu Španije, jer je decenijama unazad to bilo jedno od najpoznatijih teniskih mesta u zemlji.

Mediji u Španiji prenose da su i Novak i Rafa ozbiljno zainteresovani da ulažu u taj klub.

Činjenica je da će Marbelja 4. i 5. marta biti domaćin Dejvis kup meča Španije i Rumunije.

Centar “Porto Romano” je izabran kako bi se i na taj način odala počast Santani, a za Španiju će igrati Pablo Karenjo Busta, Roberto Bautista Agut, Karlos Alkaraz, Alehandro Davidovič Fokina i Marsel Granoljers.

Ipak, pitanje koje okuplja domaćine je šta će biti sa centrom.

Novak Đoković je koristio ovaj centar često kao svoju bazu za treniranje, a tamo je bio neposredno i pred taj odlazak u Australiju, koji mu je doneo mnogo problema.

U centru radi i Novakov brat Marko, tako da, kako tvrde, Đoković razmišlja da se preseli u Sijera Blanku i tu napravi drugi dom.

S druge strane, poznato je da je Rafael Nadal imao poseban odnos sa Santanom.

Nadal je u novembru već posetio Marbelju i sam centar i tamo izneo ideje kako bi trebalo da se izgradi novi centralni teren.

Nadal razmišlja da svoju tenisku akademiju, koja veoma uspešno posluje u Manakoru, dodatno proširi.

Poznato je da je i do sada ulagao u nekretnine na jugu Španije, posebno u Esteponi, gde je sa dva investitora dao sredstva za gradnju luksuznih stanova uz obalu.

Naravno, ostaje da se vidi šta će se dogoditi, ali biće svakako zanimljivo videti i ko će preuzeti brigu o centru koji je decenijama unazad vodio Santana.

https://twitter.com/Dama_Cristal/status/1491029266313584644?s=20&t=mitoaOESBZ3drVMh3sVlCg

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare