14. Novembra 2022.

Nadal: Divim se Novakovoj strasti

Big Portal

Španski teniser je drugi put ove sezone poražen od Amerikanca Tejlora Frica, 7:6 (3), 6:1, a zanimljivu izjavu u Torinu dao je i što se tiče Novaka Đokovića.

Teniski svet je u iščekivanju njihovog jubilarnog, 60. okršaja, ali posle ovog poraza, sve je manje izgleda da do njega dođe, jer nisu u istoj grupi u Torinu.

I jedan i drugi morali bi da prođu grupi da bi se to dogodilo, a posle Nadalovog negativnog starta, izgledi su znatno manji.

Kada su Rafu u Torinu pitali čemu se najviše divi kod svog velikog rivala, nije imao mnogo dileme.

Moram da kažem da je Novak u stanju da bude super profesionalan, da kontroliše svoje telo, čuva tu strast. Nije važno kako stvari idu, uvek ide do kraja i to je nešto jako teško, pogotovo posle tako duge i uspešne karijere“, kaže Nadal.

Španac je jednu stvar posebno izdvojio.

Sviđa mi se što ima tu strast i ljubav prema igri. To je nešto čemu se najviše divim kod njega“, rekao je.

Posle poraza od Frica priznao je da nije imao dovoljno vremena da tempira formu za završetak sezone.

Sve je u vremenu. Tenis i sport uopšte, radi se o vremenu. Imao sam manje vremena da uradim ono što sam želeo sa lopticom. Sve je u ovom meču išlo nekako brzo. Kada je tako, normalno je da ste pod stresom i da nemate vremena da igrate udarac koji želite. U većini poena sam bio u defanzivi, a on u ofanzivi. To se dogodilo. Teško je to izbeći, jer morate da imate brže noge, brže misli. Čak i ako radite na tome, potrebni su vam mečevi“, kaže Rafa.

Priznao je da ga je Amerikanac dobio snagom i tempom.

Normalno je da se posle povrede prvo vraćam na manjim turnirima, tamo ne morate da igrate uvek sjajno da biste pobeđivali nekoliko puta. A kad to uradite, tek onda ide meč sa najboljim, kada ste spremniji. Nije važno, možemo da nađemo razne načine da objasnimo šta se dogodilo. Na kraju, Fric je igrao dobro, nisam mogao da se nosim sa njegovom snagom. Na ovoj podlozi morate da igrate dobro, nemate vremena za taktiku, jer ne možete da igrate drugačije. Nema vremena, sve je super brzo. Kad neko servira kao Fric, uvek ste pod pritiskom, sve vreme. Igrao je dobro, a moj nivo nije bio dovoljan“, zaključio je Nadal.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare