Načelnik UKP: Kako je Petar spasen od kidnapera - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Načelnik UKP: Kako je Petar spasen od kidnapera

Prvi čovek Uprave kriminalističke policije poručio da za MUP nema nerešivih slučajeva, kao i da će svim silama braniti bezbednost dece i svih građana

Zahvaljujući munjevitoj akciji srpske policije, koja je upotrebila sve raspoložive resurse, Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove za manje od 24 sata spasen je iz ruku otmičara i vraćen u roditeljski dom.

U potrazi za dečakom učestvovao je i načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Kovačević, koji je od prvog trenutka bio s kolegama na terenu.

Munjevito hapšenje

-Mnogo je lep osećaj danas biti pripadnik MUP. Moram da iskažem lično zadovoljstvo što smo uspeli da za manje od 24 sata dečaka pronađemo živog, zdravog i bez povreda. Zahvaljujući predanom i napornom radu kompletnog MUP, urađen je sjajan posao, i ja se svima zahvaljujem i želim da ih pohvalim zbog predanog rada. Još jednom smo dokazali da za nas nerešivih slučajeva nema i da ćemo svim silama braniti bezbednost svih građana Srbije i naše dece – kaže za Kurir prvi čovek UKP.

On otkriva i da je iskusnim operativcima vrlo brzo bilo jasno da se u ovom slučaju ne radi o nestanku, već o otmici, a na to ih je naveo razgovor otetog Petra sa starijim bratom.

-Utvrdili smo da poruke nije pisao on i upravo taj podatak naveo nas je na sumnju da je njegov telefon u posedu drugih osoba. Iz sata u sat smo sužavali broj osoba na koje smo sumnjali.

Broj je u nekom trenutku bio izuzetno sužen i u prvi mah smo priveli dva lica, a onda i ostale – objašnjava načelnik UKP, ne želeći da otkriva detalje operativnog rada zbog postupka koji tek sledi pred nadležnim tužilaštvom i sudom.

Opkolili otmičare

Kada je otkrivena moguća lokacija na kojoj je Petar, pripadnici UKP morali su da prođu put dug pet ili šest kilometara kroz šumu i nepristupačan teren, i to u noćnim uslovima, a da ostanu neprimećeni.

-Do te lokacije teško je doći i danju. Prostor je bio nepristupačan, bilo je mračno, prolazili smo kroz predeo žbunja i šume. Kad smo prišli objektu, u njemu nije bilo struje, niti se videlo bilo šta. Pripadnici UKP su opkolili objekat i dečak je pronađen živ, zdrav i nepovređen – kaže Kovačević.

(Kurir.rs/J. Spasić)
Foto: Zorana Jevtić

Danas objavljeno

Rekordno visoka temperatura u Australiji

M.

U snijegu pronađena dva smrznuta tijela

M.

Promjena taktike: Odlaže se druga doza vakcine

M.

Ostavite komentar