28. Oktobra 2019.

Načelnik UKP: Kako je Petar spasen od kidnapera

Big Portal

Zahvaljujući munjevitoj akciji srpske policije, koja je upotrebila sve raspoložive resurse, Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove za manje od 24 sata spasen je iz ruku otmičara i vraćen u roditeljski dom.

U potrazi za dečakom učestvovao je i načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Kovačević, koji je od prvog trenutka bio s kolegama na terenu.

Munjevito hapšenje

-Mnogo je lep osećaj danas biti pripadnik MUP. Moram da iskažem lično zadovoljstvo što smo uspeli da za manje od 24 sata dečaka pronađemo živog, zdravog i bez povreda. Zahvaljujući predanom i napornom radu kompletnog MUP, urađen je sjajan posao, i ja se svima zahvaljujem i želim da ih pohvalim zbog predanog rada. Još jednom smo dokazali da za nas nerešivih slučajeva nema i da ćemo svim silama braniti bezbednost svih građana Srbije i naše dece – kaže za Kurir prvi čovek UKP.

On otkriva i da je iskusnim operativcima vrlo brzo bilo jasno da se u ovom slučaju ne radi o nestanku, već o otmici, a na to ih je naveo razgovor otetog Petra sa starijim bratom.

-Utvrdili smo da poruke nije pisao on i upravo taj podatak naveo nas je na sumnju da je njegov telefon u posedu drugih osoba. Iz sata u sat smo sužavali broj osoba na koje smo sumnjali.

Broj je u nekom trenutku bio izuzetno sužen i u prvi mah smo priveli dva lica, a onda i ostale – objašnjava načelnik UKP, ne želeći da otkriva detalje operativnog rada zbog postupka koji tek sledi pred nadležnim tužilaštvom i sudom.

Opkolili otmičare

Kada je otkrivena moguća lokacija na kojoj je Petar, pripadnici UKP morali su da prođu put dug pet ili šest kilometara kroz šumu i nepristupačan teren, i to u noćnim uslovima, a da ostanu neprimećeni.

-Do te lokacije teško je doći i danju. Prostor je bio nepristupačan, bilo je mračno, prolazili smo kroz predeo žbunja i šume. Kad smo prišli objektu, u njemu nije bilo struje, niti se videlo bilo šta. Pripadnici UKP su opkolili objekat i dečak je pronađen živ, zdrav i nepovređen – kaže Kovačević.

(Kurir.rs/J. Spasić)
Foto: Zorana Jevtić

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare