Nabavka udžbenika za osnovce: Grad dostavio Zavodu ugovor i bankarsku garanciju - BIGportal.ba
Banja Luka

Nabavka udžbenika za osnovce: Grad dostavio Zavodu ugovor i bankarsku garanciju

Ugovor o nabavci udžbenika od 3. do 9. razreda, zajedno sa bankarskom garancijom, dostavljen je Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na potpisivanje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Naime, Ugovor je prošle sedmice potpisao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon što je Grad Banjaluka proveo sve tenderske procedure kako bi obezbijedili besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

“Kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika, Grad je zatražio sastanak sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, s obzirom na to da je Vlada Republike Srpske dan nakon što je gradonačelnik Banjaluke stavio potpis na ugovor – donijela odluku da nabavi udžbenike i za osnovce 3. i 4. razreda u cijeloj Republici Srpskoj”, objavili su iz Gradske uprave.

Međutim, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije prihvatilo prijedlog za sastanak upućujući Grad na Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

S obzirom na to da su tenderom koji je sproveo Grad Banjaluka već obuhvaćeni udžbenici za 3. i 4. razrede, te isti u ovom trenutku ne mogu biti isključeni iz nabavke, Grad Banjaluka i dalje predlaže da se sredstva namijenjena Banjaluci preusmjere u druge lokalne zajednice za kupovinu udžbenika za 5. razred.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 25.01.2022.godine

Vanja A

Zimska služba intervenisala u višim predjelima: Svi putevi na području Banjaluke prohodni

M.

Blaži pad broja pregleda u ARI i kovid ambulantama

M.

Ostavite komentar