15. Maja 2020.

Na zimu stiže PlayStation 5

Big Portal

Kompanija je dolazak konzole potvrdila tokom fiskalnog izvještaja za 2019. gdje je takođe spomenula da je prodaja igara i ove godine pala za 14 odsto. Sony za ovo otpužuje slabiju prodaju hardvera i sofvera, usput naglasivši i dolazak PS5. PS4 je, podsjetimo, do danas prodan u preko 110 miliona primjeraka, naglašava The Verge.

“U ovom trenutku nemamo nikakvih većih problema u proizvodnji niti u saradnji s našim kreativnim studijima”, rekli su iz Sonyja.

Microsoft je, u drugu ruku, rekao da će njegov konkurent, Xbox Series X i dalje vjerovatno izaći u isto vrijeme kao i PS5, iako njihov šef Fil Spenser upozorava da bi razvoj softvera mogao naići na probleme, što znači da bi konzola mogla imati manjak startnih naslova. Kao svojevrsni as u rukavu Microsoft čuva i strategiju kompatibilnosti među generacijma. Iako možda nećemo vidjeti potpuno nove igre, i dalje ćemo imati hrpu toga za igrati.

Sony u drugu ruku preferira bar nekoliko jakih startnih naslova, čemu svjedoči i nedavna objava potpuno novog logotipa PlayStation Studiosa – jednog od najvećih razloga uspjeha trenutne generacije PlayStationa.

Koliko god sve ovo dobro zvučalo, svemu valja pristupiti s ograničenom dozom optimizma. Naime, i dalje je činjenica da znamo malo toga o PlayStationu 5 – vidjeli smo logo i kontroler, slušali smo o njegovim hardverskim specifikacijama, ali i dalje nismo vidjeli dizajn konzole niti ijedan ekskluzivni naslov nove generacije.

Tportal.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare