Na zabavi kod Kurcovog prijatelja služena droga - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Na zabavi kod Kurcovog prijatelja služena droga

Policija je u petak naveče dobila dojavu o zabranjenoj rođendanskoj zabavi koja se odvijala u restoranu DOTS u Brunenhofu, a koji je u vlasništvu austrijskog “kralja sushija” Martina Hoa, inače bliskog prijatelja kancelara Sebastijana Kurca, pišu austrijski mediji.

Na žurci je bila 21 osoba, a u restoranu je policija zatekla i dva kuhara koji su pripremali hranu. Na meniju su bili i kokain, ekstazi i marihuana, piše Heute.

Navodno je za ovaj rođendan slavljenik objektu iskeširao 5.000 evra, ali je ostalo nepoznato ko im je dozvolio i pod kojim uslovima da slave u ovom objektu, jer su svi objekti zatvoreni zbog pandemije virusa korona do 15. maja.

“Danas mi je rođendan. Htio sam napraviti zabavu za svoje prijatelje kojih nije trebalo biti više od desetak. No svaki od njih je poveo pratnju, nisam ih mogao vratiti nazad”, izjavio je slavljenik policiji, dodavši da već četiri godine koristi kanabis i kokain, prenio je Klix.ba

Izjavio je i da zarađuje dovoljno novca te da se ne bavi preprodajom ilegalnih supstanci. Svim prisutnim napisane su kazne za posjedovanje droge, ali i za kršenje pravila koja se odnose na prevenciju širenja virusa korona.

Martin Ho je vlasnik restorana DOTS, kluba Pratersauna, hotela La Petite Ivy te je vlasnik linije gotove svježe hrane. Zapošljava oko 250 ljudi.

Ovo nije prvi prvi put da Hoa povezuju s kokainom. Nakon izbora 2017. godine Sebastian Kurc je slavio pobjedu skupa s urednikom jednih novina, dvije mlade dame te još jednom osobom i tada je Ho u posebnoj sobi, koja stoji na raspolaganju odabranim gostima, jednom od prisutnih ponudio kokain.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar