Na ulazu u BiH u autobusu iz Srbije pronađeno 1.740 parfema - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Na ulazu u BiH u autobusu iz Srbije pronađeno 1.740 parfema

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje izvršili su detaljan pregled autobusa na graničnom prelazu Rača koji je došao iz Srbije, te u bunkerima našli 1.740 parfema različiti renomiranih robnih marki (Armani, Gucci, Hugo Boss i Tom Ford)”.

Kako je navedeno u saopštenju UiO BiH, u nekoliko odvojenih akcija na području Lukavca, graničnog prelaza Rača i Orašje službenici su oduzeli raznu robu u vrijednosti 109.000 KM.

“Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla na osnovu ranijih operativnih saznanja, a u suradnji sa policijskim službenicima MUP TK-a, PU Lukavac, izvršili su pretres putničkog vozila, a sve u skladu sa instrukcijom Tužilaštva BiH i Suda BiH”, stoji u saopštenju.

Navode da su prilikom izvršenih pretresa pronašli 106 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje.

Takođe, prilikom redovnih provjera prometa roba i putnika na GP Orašje u putničkom motornom vozilu pronađena je veća količina neprijavljene robe tj. airsoft oprema.

Protiv fizičkih lica biće poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

“Vrijednost privremeno oduzete robe u tri navedene akcije iznosi 109.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, navode iz UiO.

nezavisne novine

Danas objavljeno

Gasprom nastavlja isporuke gasa Italiji

M.

Okružni sud Banjaluka odbio optužnicu protiv Zeljkovića i saučesnika

M.

Putin potpisao zakone o ulasku ukrajinskih teritorija u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar