Na Tajlandu sve više jela sadrži kanabis - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Na Tajlandu sve više jela sadrži kanabis

„Hljeb koji se smješka“ i „salata koja veselo pleše“ nisu uobičajena jela na Tajlandu. Ipak, u jednom tamošnjem restoranu se nadaju da će specijalitetima sa kanabisom, uspjeti da privuku što više gostiju.

Restoran u bolnici „Čao Fija Abhajibubejher” u Pračin Buriju, počeo je da služi „svoja srećna jela” ovog meseca, nakon što je na Tajlandu – kanabis skinut sa liste narkotika, omogućavajući tako i gajenje te biljke.

„Listovi kanabisa, kada se stave u hranu čak u maloj količini pomažu pacijentu da se brže oporavi od bolesti”, rekao je Pakakrong Kvankao, vođa projekta u bolnici.

„List kanabisa može poboljšati apetit i učiniti da ljudi dobro spavaju, a takođe i raspoloženiji”, dodao je.

Ova bolnica je poznata kao pionir na Tajlandu u smislu proučavanja marihuane i njene sposobnosti da ublaži bol i umor.

Tajland je 2017. postao prva država jugoistočne Azije koja je legalizovala kanabis za medicinske potrebe, i od tada su otvorene brojne klinike za primenu medicinske marihuane.

Ponuda restorana uključuje i jela kao što su „srećna svinjska supa”, prženi hleb preliven svinjetinom i listom marihuane, i salatu od hrskavih listova kanabisa serviranu sa mlevenom svinjetinom i seckanim povrćem.

„Nikada ranije nisam uzimao kanabis, čini mi se čudnim, ali ukusnim”, rekao je Ketsirin Bonsiri, dok je probao jedno od jela.

Natanon Naranan rekla je da je ukus listova kanabisa sličan povrću koje uobičajeno koristimo svakog dana.

Tajlandski zamenik ministra obrazovanja Kanokvan Vilavan, rekao je da je sledeći korak u ovom projektu – „izlazak na međunarodnu kuvarsku scenu”.

„Planiramo da dodamo kanabis tajlandskim jelima koja su već dobro poznata, poput zelene supe od karija, kako bismo još više povećali popularnost ovih jela”, rekao je Kanokvan.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Dječak pogodio sa pola terena i uzeo 20.000$ (VIDEO)

Vanja A

Zbog vitiliga izgleda unikatno: Winnie Harlow još jednom oduševila svojim izgledom

Vanja A

Navala smrdibuba: Riješite se buba koje jurišaju u kuću

Vanja A

Ostavite komentar