Na štandu BMW-a bit će izložen i novi M2 s paketom M Performance - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na štandu BMW-a bit će izložen i novi M2 s paketom M Performance

Novi BMW M2 M Performance publici će se premijerno predstaviti na Sajmu automobila/tuninga u Essenu koji svoja vrata otvara sutra.

Nedugo nakon predstavljanja nove generacije najsnažnijeg BMW-a iz Serije 2 u M odjelu su za svoj brzi i okretni Coupé pripremili opcioni tvornički tuning paket koji se, već poslovično, krije iza naziva M Performance i trebao bi zadovoljiti i zahtjevniju klijentelu.

Oplemenjen s nekolicinom karbonskih karoserijskih dodataka, novi BMW M2 M Performance svoje prvo pojavljivanje pred publikom imat će na Sajmu automobila/tuninga u Essenu (Njemačka) koji počinje sutra, a u M odjelu tvrde da pojedini karoserijski elementi imaju “pozitivan učinak“ na aerodinamičke osobine Coupéa.

Pored drugačijeg karbonskog zadnjeg spojlera i zadnjeg difuzora iz kojeg vire zanimljivo poredani četverostruki završeci otvorenijeg i bučnijeg izduvnog sistema, uz paket M Performance spomenuti izduvni sistem napravljen je od titanijuma s kojim je skinuto osam kilograma od ukupne mase automobila.

Iza posebnih aluminijskih felgi krije se M Performance podesivi ovjes s kojim podnica može biti bliža tlu za 25 milimetara, a u tamnoj kabini dominiraju karbon i alkantra.

Nema promjena ispod prednjeg poklopca, pa i M Performance M2 pokreće trolitarski 6-cilindarski redni biturbo motor koji razvija 460 KS i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je (u kombinaciji s ručnim 6-stepenim mjenjačem) dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,3 sekunde i elektronski ograničenih 250 km/h (284 km/h uz opcioni paket M Driver), a u igri je i 8-stepeni automatski mjenjač s kojim četverosjed iz mjesta do „stotke“ stiže za 4,1 sekundu.

M2 M Performance neće biti usamljen na izložbenom prostoru BMW-a u Essenu, jer će mu društvo praviti M3 Touring, M240i Coupé i električni i4 M50.

Danas objavljeno

Prvi 2024 Ford Mustang GT prodat za 565.000 dolara

Vanja A

Zašto se lampica koja upozorava na poledicu uključuje na temperaturama iznad nule

Vanja A

Belgijski parlamentarac kao Džejms Bond: Stavio rotirajuće registarske tablice

Vanja A

Ostavite komentar