Na snazi crveni meteoalarm u Hrvatskoj, moguć snijeg i orkanske bure - BIGportal.ba
Region Vijesti

Na snazi crveni meteoalarm u Hrvatskoj, moguć snijeg i orkanske bure

Vrijeme će u Hrvatskoj sutra biti umjereno i pretežno oblačno, javlja DHMZ. Ipak, zbog određenih vremenskih uslova za dio zemlje su na snazi crveni, narandžasti i žuti meteoalarm.

Sutra moguć snijeg u gorju

Povremena kiša uglavnom je moguća u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to glavninom u noći i prijepodne. U višem gorju mogući su susnježica i snijeg.

Na snazi crveni meteoalarm

DHMZ je za sutra izdao i crveno upozorenje za područje Velebitskog kanala te narančasto upozorenje za područje sjevernog Jadrana te cijelu Dalmaciju.

“Na području velebitskog kanala izdan je crveni meteoalarm gdje se očekuje vrlo jaka, mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 150 km/h.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu”, saošteno je. Na području riječke regije podno Velebita očekuju se orkanski udari bure s najjačim udarima vjetra od 110-165 km/h.

Na području zapadne obale Istre, Kvarnera, Kvarnerića i cijele Dalmacije očekuje se ponegdje olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 110 km/h, prenosi Index.hr.

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar