Na saslušanju zbog lažnih informacija - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Na saslušanju zbog lažnih informacija

Izvršni direktori kompanija Facebook, Twitter i Google uskoro će ponovo svjedočiti pred američkim Kongresom.

Mark Zakerberg, Džek Dorsi i Sundar Pinčaj pristali su da odgovaraju na pitanja Komiteta za SAD 25. marta, da bi se prodiskutovalo o tome kako njihove platforme obrađuju dezinformacije u vezi sa kovidom 19 i predsedničkim izborima u SAD koje kruže društvenim mrežama, prenosi Engadget.

“Bilo da se radi o lažnim informacijama u vezi sa kovid 19 vakcinom ili o navodnoj izbornoj prevari, ove platforme su omogućile širenje dezinformacija, intenzivirajući nacionalne krize i ostavljajući mračne posledice po javno zdravlje i bezbednost”, napisali su predsednici Komiteta u izjavi.

“Ovo saslušanje nastaviće rad Komiteta na tome da se održi odgovornost društvenih mreža za sve veći porast dezinformacija. Već dugo, velike tehnološke kompanije ne priznaju ulogu koju imaju u podsticanju i omogućavanju pristupa lažnim informacijama. Propala je samoregulacija industrije. Moramo da radimo na promeni prakse po kojoj kompanije dozvoljavaju, pa čak i promovišu dezinformacije na društvenim mrežama”, stoji u saopštenju.

Podsetimo, pošle godine su šefovi najvećih tehnoloških kompanija – Facebook, Apple, Amazon i Google već bili saslušani od strane Kongresa SAD, sa ciljem da se utvrdi tržišna moć tih giganata.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Honor bi uskoro mogao predstaviti tri nova telefona

Vanja A

Predstavljen OnePlus Watch Harry Potter Edition

Vanja A

Redmi Smart TV X 2022 će imati 120Hz osvježavanje

Vanja A

Ostavite komentar