Na Sabor trubača u Guči mogu vakcinisani ili testirani - BIGportal.ba
Ex Yu

Na Sabor trubača u Guči mogu vakcinisani ili testirani

Vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom biće omogućen ulaz u užu zonu na Saboru trubača u Guči, dok je u široj zoni predviđeno postavljanje brojnih punktova za testiranje nevakcinisanih brzim antigenskim testovima, rekla je ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Marija Obradović.

-Lokalna samouprava je napravila odličan plan, koji u najvećoj mogućoj meri garantuje bezbednost svim gostima Dragačevskog sabora formiranjem kontrolnih prstenova – rekla je Obradovićeva nakon današnje sjednice Saborskog odbora u Guči.

Guča bez folkera | Novosti.rs

Ona je istakla da će oko 30 republičkih i lokalnih inspektorskih timova od danas vršiti kontrole iz svojih osnovnih nadležnosti i kontrolisati poštovanje epidemioloških mjera na saboru u Guči, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Obradovićeva je istakla da je Sabor trubača, koji ove godine slavi 60 godina postojanja, od izuzetnog značaja za kulturu i ekonomiju ovog regiona, ali i promociju srpske tradicije, zbog čega je važno da bude održan, ali uz restriktivan pristup i poštovanje svih epidemioloških mjera.

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči biće održan od petka do nedjelje, 13. do 15. avgusta.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Lazić: Devojka kaže da će me ostaviti, ako napravim “ružno dijete”

Vanja A

Ovaj pjevač je bio Severinin prvi dečko, kasnije i zaručnik: Pogledajte kako danas izgleda

Vanja A

Lidija Vukićević objavila nikad viđenu sliku sa sinovima

Vanja A

Ostavite komentar