"Na Rolan Garosu je bila epidemija koronavirusa – ćutali smo" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Na Rolan Garosu je bila epidemija koronavirusa – ćutali smo”

Francuska teniserka Aliz Korne otkrila je da je na Otvorenom prvenstvu Francuske izbila epidemija koronavirusa, ali da se o tome nije pričalo u javnosti.

Povod za ovu izjavu je slučaj Marina Čilića koji se povukao sa Vimbldona nakon što je utvrđeno da je pozitivan, a ubrzo potom je to učinio i Mateo Beretini.

“Uvek je bilo igrača koji su se povlačili jer su bili bolesni. Ne želim da podcenim kovid. Ima igrača koji imaju gastroenteritis, grip… Pre nekoliko godina na turniru je došlo do masovnih problema zbog ne baš sveže hrane. Bila su dva, tri, četiri igrača koji su se povukli, to je bio samo peh. Za obolele od gastroenteritisa sigurno se ne uvodi nikakav protokol“, rekla je Korne i potom dodala ključni deo:

“Kovid je sada ušao u navike ljudi, postoje vakcine. Na Rolan Garosu je bila epidemija kovida, niko o tome nije pričao. Svi u svlačionici su to imali, a mi smo se dogovorili da ništa o tome ne pričamo. Kad se takve stvari pojave u medijima, vatra se proširi i to me malo brine.“

Korne je trenutno 37. igračica na svetu i uspešno je započela učešće na Vimbldonu gde je u prvom kolu savladala Juliju Putinjcevu u dva seta – 6:3, 7:6 (5).

B92.

Danas objavljeno

Sječa favorita kakva nije viđena od 1999.

Vanja A

Zverev nije optimista po pitanju učešća na US Openu

Vanja A

Maroko otpustio Halilhodžića tri mjeseca pred Mundijal

Vanja A

Ostavite komentar