23. Januara 2021.

Na protestima podrške Navaljnom uhapšeno 1090 ljudi

Big Portal

Protesti, koje ruske vlasti nisu odobrile, bili su organizovani širom Rusije, a u izveštaju Rojtersa se navodi da je uhapšeno oko 1.090 ljudi, među kojima i Ljubov Sobolj, bliska saradnica Navaljnog i članica njegovog advokatskog tima.

Preko 200 demonstranata privedeno na ruskom Dalekom istoku i u Sibiru, a nevladina organizacija OVD-Info, koja prati politička hapšenja, saopštila je da je najmanje 48 ljudi privedeno na današnjim protestima u Vladivostoku i Habarovskom.

Navaljni, najistaknutiji politički protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, uhapšen je 17. januara kada se iz Njemačke vratio u Moskvu, gde je proveo pet mjeseci oporavljajući se od, kako se sumnja, trovanja nervnim agensima.

Na protestima u Moskvi povređena najmanje 42 policajca
Na neodobrenim protestima pristalica uhapšenog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u Moskvi povređena su najmanje 42 policajca.

“Za sada znamo da su lakše povređena 42 pripadnika snaga bezbednosti”, navodi se iz zvaničnih izvora, prenosi TASS.

Policija je pokrenula istragu o napadima na policajce, izjavila je Julija Ivanova, predstavnica moskovske kancelarije Istražnog komiteta.

“Istragom će biti utvrđene činjenice o ilegalnim aktivnostima, akcijama i ljudima koji stoje iza njih”, saopštila je Ivanova.

https://twitter.com/ASLuhn/status/1352974479312359424

Zaharova: Ambasada SAD da objasni ruskom MSP-u
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će američke diplomate morati da pruže objašnjenje pošto je ambasada SAD u Moskvi objavila “plan protesta” u ruskim gradovima.

“Juče je američka ambasada u Moskvi objavila rute protesta u ruskim gradovima i dala informacije o maršu na Kremlj. Šta je to: direktiva ili instrukcija? Čak ni organizatori nisu objavili ove planove” rekla je Zaharaova za TASS.

https://twitter.com/mjluxmoore/status/1352961397517332480

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare