Na prodaju žuti Bugatti EB 110 Super Sport sa crvenim enterijerom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju žuti Bugatti EB 110 Super Sport sa crvenim enterijerom

Kolekcionari širom sveta ovih dana sigurno gledaju ponude nadajući se nekom dobrom “ulovu”, a zanimljiv oglas se pojavio na društvenim mrežama.

Naime, vlasnik kultnog Bugattija EB 110 Super Sport se odlučio na prodaju svog limenog ljubimca. Pritom treba napomenuti da je reč o posebnom primerku zbog jednog detalja.

Naime, kako prenosi Jutarnji.hr, automobil ima originalnu crvenu unutrašnjost te predstavlja jedini takav primerak na svetu. Ta činjenica mogla bi da mu dodatno podigne cenu.

Treba napomenuti da je 2015. godine prodat za visokih 713.000 evra, a danas bi ta cena prema procenama stručnjaka mogla da bude blizu milion evra.

Model je proizveden 1993. godine, godinu dana nakon svetske premijere na salonu automobila u Ženevi. Brojke? Motor razvija 610 KS, ubrzanje do stotke traje 3,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi impresivnih 351 km/h.

Dodatnu vrednost daje mu činjenica da na brojčaniku ima tek 15.000 kilometara. To bi značilo da je automobil u svojih 27 godina u proseku godišnje prelazio tek 555 kilometara…

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Vladimir Tretyakov / Facebook

Danas objavljeno

Potrošnja koju pokazuje putni računar nije tačna

V.R.

Red Bull F1, Lamborghini Huracan i Nissan GT-R

V.R.

Automatski mjenjači: Da li treba povući ručnu prije isključivanja automobila?

V.R.

Ostavite komentar