Na prodaju Rolls-Royce slavne glumice - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju Rolls-Royce slavne glumice

Bila je jedna od najvećih glumica svog vremena, a u svom životu nije bila spremna na kompromise. Prelijepi zeleni Rolls Royce je dokaz tome.

Bila je jedna od najvećih glumica svog vremena, a u svom životu nije bila spremna na kompromise. Prelijepi zeleni Rolls Royce je dokaz tome.

Naravno, govorimo o Elizabeth Taylor i njenom Rolls Royceu od kojeg se nije odvajala godinama. Štaviše, ako uzmemo u obzir da ga je koristila od 1959. godine pa sve do 1970-ih, bila je to Lizina ljubav koja je najduže trajala. Poznat kao „Zelena Boginja“, ovaj automobil je ostao sačuvan do danas, i to u besprekornom stanju.

Kako piše portal Index.hr, automobil će se naći sledećeg meseca na aukciji, a radi se o modelu Silver Cloud II Convertible iz 1960. godine sa tek 64.000 pređenih kilometara. A uprkos činjenici da se takvi modeli prodaju za do 700.000 USD, ovaj bi zbog tako slavnog vlasnika mogao dostići višestruko veći iznos, pa i više od 10 miliona USD.

Osnivač aukcijske kuće Guernsey’s Auction Arlan Ettinger, koji i prodaje automobil, kaže da se stvari koje su bile u vlasništvu slavne glumice prodaju i po pet puta višoj ceni. Dodatno, tu je činjenica da se radi o Zelenoj Boginji, modelu koji nije dostigao ukupnu proizvodnju veću od 20 primeraka.

“Za razliku od Elvisa Presleyja koji bi ujutro kupio auto i uveče ga poklonio prijatelju, Taylor je svoj Rolls Royce zadržala 20 godina i svi su ga asocirali s njom”, objašnjava Arlan.

Taylor je zeleni Rolls Royce naručila 1959. godine nakon što se udala za pevača Eddieja Fishera, a isporučen joj je godinu kasnije u hotel u kome su živeli. Zelenu boju je izabrala zbog boje haljine koju je nosila na venčanju. U Rolls Royceu su tu želju rado ispunili, a presvukli su i sedišta u kožu specifične nijanse zelene boje. Fisher je čak uspeo da ošteti auto, a nakon što je Elizabeth završila s Richardom Burtonom, odlučila je da nogira Fishera, ali i da zadrži auto. Prodala ga je 1970-ih jednom obožavaocu iz Kalifornije koji je auto zadržao do današnjih dana.

Izvor: Index/AutoBlog

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar