8. Februara 2022.

Na prodaju prvi električni “Betmobil”

Big Portal

Njegov dizajner Ngujen Dak Čung zasnovao je svoju repliku na originalnom nacrtu za verziju Betmobila “Tumbler” koja se koristila u Betmen trilogiji “Mračni vitez” Kristofera Nolana.

On i njegov tim počeli su sa okvirom napravljenim od čelika, a zatim su kreirali oklopne panele koji čine telo vozila.

Pri tome su korišćena mešavina materijala, kao što su kompozit, čelik i ugljenična vlakna. Delovi Betmobila su ručno rađeni, dok su neki 3D štampani radi preciznosti.

Foto: Profimedia

Električni Betmobil teži manje od 600 kg i može da razvije brzinu do 105 km/h.

Nguien je takođe uveo održivu tehnologiju u Batmobil integracijom električnog motora i doneo dodatna unapređenja kao što su automatska hidraulična vrata kojima se upravlja pomoću daljinskog upravljača i 4 kamere za pregled od skoro 360°, posebno korisne kada se krećete uskim saobraćajnicama, a vozilo ima i suvozačko sedište.

Njemu i timu je bilo potrebno više od 10 meseci da naprave okvir i električne vodove, da bi celo vozilo bilo kompletirano nakon dve godine. Čak je morao da uveze neke delove iz Sjedinjenih Država i Južne Koreje i zatraži pomoć od tima dizajnera, arhitekata, mehaničara i inženjera da završi projekat.

Foto: Profimedia

Betmobil je dostupan za razgledanje isključivo u galeriji Van Daril u Ho Ši Minu, u Vijetnamu, gde možete da se raspitate o kupovini ovog izuzetnog vozila.

Van Daril je automobilska galerija koja se nalazi u luksuznom naselju Phu Mi Hung u Ho Ši Minu.

Galerija je inače dom kolekcije retkih i futurističkih eklektične vozila inspirisanih naučnom fantastikom i stripovima.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare