26. Aprila 2022.

Na prodaju originalni Lexus CS 2054 iz filma iz 2002. godine

Big Portal

I dok se u vesti ne navodi previše detalja, čini se da je isti automobil (ili sličan njemu) prodat 2013. godine na RM Sotheby‘s aukcijskoj platformi za 16.500 dolara. U vesti se objašnjava da je režiser filma Steven Spielberg obratio Lexusu oko stvaranja futurističkog vozila za film, a krajnji rezultat je bio ovaj koncept. Zamišljen je kao “automobil otporan na sudare zbog biometrijskog bezbednosnog sistema”, navodi Jutarnji.hr.

Jasno, to je zahtevalo mnogo filmske magije, jer je u stvarnosti automobil pokretao savremeni Chevroletov pogon koji je omogućio da koncept bude u voznom stanju. Treba napomenuti da automobil sada nosi dizajn korišćen u “The Islandu”, koji je predstavljen 2005. godine.

Ne možemo biti sigurni da su dva koncepta s aukcije ista, poboljšano stanje automobila moglo bi da se objasni napomenom u starom popisu RM Sotheby‘sa. U njemu se kaže: “Unutrašnjost nije u potpunosti završena, a karoserija ima nekih pukotina. Međutim, kompletna, nekorišćena rezervna karoserija je uključena u prodaju”. To sugeriše da je prethodni vlasnik možda dao da se ugradi rezervna karoserija. U svakom slučaju, vrlo zanimljiv filmski auto…

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Mecum

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare