Na prodaju Mercedes W123 280 CE sa Zender i AMG opremom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju Mercedes W123 280 CE sa Zender i AMG opremom

Mercedes W123 nikad nije dobijao dovoljno ‘ljubavi‘, barem što se tiče tjuninga. Razlog je verovatno zbog ograničene podrške zamenskih delova, ali tu i tamo osvane jedan u svojoj modifikovanoj pojavi. Ovde je u pitanju W123 280 CE u žarko žutoj boji, sa Zender body kitom i brojnim AMG-ovim dodirima.

Kako prenosi Jutarnji.hr, na eBay-u se pojavio primerak iz 1983. godine, čiji sat pokazuje 126.000 kilometara, a lista navodi da je nedavno dobio sveobuhvatni servis koji uključuje nove kočione tečnosti i creva, rotore i pločice, novu pumpu za gorivo, filter, te nove gume. Prema prodavcu, većinu svog životnog veka je proveo zatvoren u garaži, zbog čega je u ‘besprekornom stanju‘.

Na žutoj nijansi se nalaze crne nalepnice, čija šema prilično dobro naglašava dizajn bez B-stubova i Zender body kit. Reč je o celokupnom paketu, koji uključuje nove branike, zadnji difuzor, a lepo se uklapa i s AMG Monoblock naplacima. Tu su i H&R opruge s novim amortizerima za nešto nižu vožnju i bolju upravljivost u krivinama.

Iznutra, potpuno crna kožna unutrašnjost uključuje i AMG upravljač, te Zebrano obloge od drveta. U listi je navedeno da je enterijer ‘kao nov‘, ne postoje nikakvi nabori na koži koje bismo mogli pomenuti.

Ispod poklopca se nalazi 2,8 litarski redni šestocilindraš koji na put putem zadnjih točkova isporučuje 136 kW/185KS i 240 Nm obrtnog momenta, i to pomoću četvorostepenog automatika. Ovaj W123 je sposoban da razvije 100 km/h za 9,9 sekundi i da postigne maksimalnu brzinu od 200 km/h.

Izvor: Jutarnji.hr / Carscoops.com

Foto: eBay

Danas objavljeno

Formula 1 i Indy Car: sličnosti i razlike

Vanja A

Hyundai vidi budućnost sa vodonikom

Vanja A

Lamborghini najavio veliki povratak klasika

Vanja A

Ostavite komentar