Na prodaju Mercedes S-klase sa 478 pređenih km - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju Mercedes S-klase sa 478 pređenih km

Malo je poznato da evropski automobili, posebno klasici ’80-ih, uživaju kultni status u Japanu. Najvažniji razlog za to je njihov raritet jer uvesti automobil u Japanu je bio veoma komplikovan posao.

Na stranu stroga japanska uvozna regulativa, Mercedes S-klase koji se prodaje u Tokiju bi bio hit na bilo kom delu naše planete. Jer, reč je najdugovečnijoj S-klasi, seriji W126 (1979-1991), i posebnom primerku, piše Radiosarajevo.ba.

Ključni podatak: Automobil, proizveden 1991. godine, prešao je svega 478 kilometara! Trgovac klasičnih Mercedesa – tokijska firma “All Time Stars” – tvrdi da je automobil stajao 28 godina u garaži.

Mala kilometraža je samo jedan od “ekskluziviteta” prekrasne S-klase. Reč je o top-verziji – produženom Mercedesu 560 SEL u jedinstvenoj “Signal Red” crvenoj boji. Za pogon koristi 5,6 litarski V8 motor snage 279 “konja”.

Oprema je impresivna: električni krov, automatski klima uređaj, Lorinser aluminijumske felne, grejana sedišta, kožna unutrašnjost, električno podesiva zadnja klupa… Pomalo čudno, nema televizora, što je bio redovan dodatak na većini primeraka S-klase isporučenih u Japanu.

Iako je automobil u vrhunskom stanju, ipak se temeljito obnavlja u jednom servisu za oldtajmere na periferiji Tokija kako bi bio što spremniji za aukciju.

“Mercedesovi modeli serija W126 i R107 (coupe s tehnikom S-klase) su popularni u Japanu, posebno zbog svog dizajna. Nakon temeljnog čišćenja i tehničkog remonta, crvena S-klasa ide u prodaju. Očekuje se da će cena biti oko 100.000 evra”, rekao je Atsushi Osamura, direktor poslovnice “All Time Stars” u Tokiju.

Izvor: AutoBlog

Danas objavljeno

Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na “sječu” sedana

Vanja A

Kako izgleda kontroverzni Teslin volan

Vanja A

Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo

Vanja A

Ostavite komentar