Na prodaju legendarna Subaru Impreza 22B - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju legendarna Subaru Impreza 22B

Jedan od automobila koji su obeležili ’90-te godine, pre svega, zahvaljujući uspesima na relijima, svakako je Subaru Impreza, a njena verzija 22B smatra se ubedljivo najegzotičnijom.

Upravo jedna takva se nalazi na aukciji Bring a Trailer portala, broj 156 od oko 400 primeraka napravljenih za japansko tržište, koja je u SAD uvežena sredinom prošle godine.

Automobil je proizveden 1998. godine, opremljen 2,2-litarskim EJ22 bokser turbo benzincem, petostepenom manuelnom transmisijom i, naravno, permanentnim pogonom na sva četiri točka. Tu su još i kultne BBS „felne“ zlatne boje od 17 inča, koje se nekako podrazumevaju uz Subaru plavu boju, crvene STi kočione čeljusti, veliki repni spojler kao i oslanjanje (Bilstein amortizeri) koje je „naštelovao“ britanski Prodrive.

Na odometru trenutno stoji 39.554 kilometara, od čega je svega oko 100 napravljeno nakon uvoza iz Japana. Početkom ove godine, zamenjen je zupčasti kaiš i vodena pumpa, a ugrađen je i drugi izduv (srednji i zadnji lonac). Uz to, priloženi su i svi računi od održavanja i ugradnje delova.

Naravno, interesuje vas i cena, jel tako? Verovali ili ne, na čitavih 10 dana od završetka aukcije, onda već sada iznosi 155.555 dolara, sa tendencijom rasta do više nego impresivnih 200.000! Realno ili ne, za ovako redak i legendarni automobil, procenite sami.

Izvor: Topspeed.rs

Foto: Bring a Trailer

Danas objavljeno

Amerikanci bi masovno prešli na električne automobile, ukoliko bi benzin koštao kao kod nas

Zeljka

Ekscentrični britanski auto-brend ponovo pokreće proizvodnju

Zeljka

Top 10 modela kojima je vrednost pala za dve trećine u tri godine

Zeljka

Ostavite komentar