Na prodaju jedan od ukupno pet originalnih BMW-a E46 M3 GTR - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju jedan od ukupno pet originalnih BMW-a E46 M3 GTR

U Australiji je na prodaju ponuđen vrlo redak i izuzetno poželjan BMW E46 M3 GTR iz 2001. godine. Reč je o automobilu koji je oživeo kroz saradnju s BMW North America i Tom Milner’s Prototype Technology Groupom (PTG), sve kako bi se takmičio u Rolex Sports Car Series.

PTG je 2001. godine napravio samo pet M3 GTR-a, a ovaj primerak ima šasiju s oznakom #005, prenosi Jutarnji.hr. Prva tri su bili prototipovi koji su koristili 3,4 litarsku verziju standardnog M3-ovog rednog šestocilindraša, a 4. i 5. automobil dolaze uz 4,0 litarski atmosferski V8.

Primerak #005 je imao svoj trkački debi 3. novembra 2001. godine na Daytona 3 Hour Grand Am Finale gde je završio na 15. mestu u GT klasi i napravio najbrži krug. Utrkivao se i na 24 sata Daytone 2002. godine, te godinu kasnije na Grand Am 400 mile u Kaliforniji i 24 sata Bathursta gde nije uspeo da završi zbog oštećenja na točku.

Lista Young Timers Garagea otkriva da je nakon Bathursta automobil stavljen u garažu, a dodaje se i da automobil dolazi s opsežnim paketom delova i dodataka koji su bili izvorno dostupni trkačkim timovima. Tražena cena nije javno objavljena.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Young Timers Garage

Danas objavljeno

“Odluku o potpunoj elektrifikaciji doneli političari, a ne auto-industrija”

Vanja A

Prvi put u istoriji prodato više električnih automobila nego dizelaša

Vanja A

Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar