Na prodaju jedan od tri primjerka Lamborghini Miure SVJ - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju jedan od tri primjerka Lamborghini Miure SVJ

Lamborghini Miura je model proizveden u manje od hiljadu primeraka, međutim među nešto više od 700 primeraka, samo tri se smatraju striktno SVJ modelima. Jedan od njih je sada ponuđen na prodaju u Švajcarskoj.

Priča o Miuri SVJ je počela 1970. godine kada je Lamborghinijev test vozač Bob Wallace poželeo više od drumskog modela Miura SV te ga je pretvorio u zver za stazu. Automobil je napravljen u fabrici i dobio je Jota (J) oznaku. Međutim, Ferruccio Lamborghini nije bio previše zainteresovan za motosport u to vreme te je želeo da odustane od projekta.

Prototip superautomobila je sačuvan i prodat milioneru, a fanovi Lamborghinija su čuli priču te su želeli iste modifikacije svojih primeraka modela Miura SV. U narednom periodu je bilo nekoliko konverzija, ali su nastala samo tri SVJ modela direktno u fabrici.

Primerak ponuđen na prodaju je jedan od ta tri i nazvan je “The Corsican”. To ime se odnosi na njegovog prvog vlasnika Paula Ferrandija iz Pariza i s Korzike. Automobil nosi Miurin produkcijski broj 756, broj šasije 5090 i broj motora 30751. Isti motor i danas pokreće automobil

Pre sadašnjeg stanja, automobil je imao nekoliko vlasnika, nosio je sivu boju, međutim, tokom procesa restauracije je lakiran u originalnu Rosso Granada crvenu boju. Restauracija je trajala tri godine, a obavio ju je bivši Lamborghinijev inženjer Luca Salvioli uz pomoć Pietra Cremoninija. Automobil je prešao 19.582 kilometara.

Miura SVJ se smatra “svetim gralom” među Lamborghinijima, a sada kolekcionari imaju šansu da ga poseduju. Cena nije objavljena.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Danas objavljeno

Modeli automobila starih pet godina kojima najsporije pada vrijednost

Vanja A

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

Ostavite komentar