Na prodaju Ford GT Heritage Edition - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju Ford GT Heritage Edition

Dospeti na listu kupaca novog Forda GT nije lako jer je jedan od uslova provera istorije kupca kako bi u kompaniji bili sigurni da će budući vlasnik adekvatno koristiti automobil. Prvobitno je Ford planirao da poizvede 1.000 primeraka novog GT-a u periodu od četiri godine, ali je velika potražnja prisilila proizvođača da proizvede dodatnih 350 primeraka.

Uprkos tome se Ford GT veoma retko može videti na putu.

Oni koji nisu uspeli da se nađu na listi kupaca sada imaju priliku da kupe veoma poseban primerak superautomobila, koji će biti prodat na aukciji ovog meseca.

Radi se o Fordu GT Heritage Edition proizvedenom 2017. godine, koji je lakiran u crnu boju i ima srebrnu liniju preko karoserije. Inspirisan je legendarnim modelom Ford GT40 Mark II iz 1966. godine koji su vozili Bruce McLaren i Chris Amon prilikom pobede na trci 24 sata Le Mana 1966. godine.

U čast tog modela Heritage Edition GT nosi broj 2 na vratima i prednjem poklopcu. Radi se o 50. proizvedenom primerku kojim je obeležena 50. godišnjica pobede na Le Manu. Unutrašnjost je crne boje i ima karbonska Sparco sedišta s kožom presvučenim bočnim podrškama, plave sigurnosne pojaseve u šest tačaka i drugo.

Automobil je prešao svega 19 kilometara, a pokreće ga 3,5 litarski Ecoboost V6 motor uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem s duplim kvačilom koji razvija 660 KS i 746 Nm obrtnog momenta.

Aukcija će se u Severnoj Karolini održati od 25. do 27. februara, a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti sedmocifreni iznos u dolarima.

Izvor: Klix.ba

Danas objavljeno

Uspješno prvo testiranje avionskog motora na vodonik

Vanja A

Kako Beč stimuliše taksi preduzeća da pređu na električna vozila

Vanja A

Bugattijev inženjer dobio ponudu koju nije mogao da odbije

Vanja A

Ostavite komentar