Na prodaju Cobra koja je pripadala Carrollu Shelbyju - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju Cobra koja je pripadala Carrollu Shelbyju

Jedina “preživela” Cobra Super Snake koja je bila u vlasništvu legendarnog američkog vozača i dizajnera Carrolla Shelbyja (Kerol Šelbi), biće prodata na aukciji.

Svaka Shelby Cobra koja ima nešto više veze sa Shelbyjem obično dostiže milionski iznos na aukciji. Prvi CSX 2000 koji je Shelby napravio 1962. godine i koji je posedovao do smrti 2012. godine prodat je za 13,75 miliona dolara 2016. godine. Takođe, u januaru ove godine je CSX 3178 prodat za 5,94 miiona dolara.

Cobra koja je prikazana na fotografijama je takođe pripadala Shelbyju, a imala je još vlasnika koji su je kupovali za milionske iznose. Godine 2007. je na aukciji prodata za 5,5 miliona dolara, a potom 2015. za 5,1 milion dolara.

Automobil je pravi unikat jer se radi o Shelbyjevoj vlastitoj Cobri 427 Super Snake iz 1966. godine i to je jedan od samo dva proizvedena primerka. Drugi je uništen nakon što je završio u Pacifiku.

Jedini postojeći model, CSX 3015 je započeo svoj život kao 427 Cobra Competition trkački automobil, ali ga je 1967. godine Shelby modifikovao i učinio legalnim za put. Postojeći 7,0 litarski V8 motor je dobio dva turbopunjača pa je snaga povećana na 800 KS. Motor je uparen sa trostepenim automatskim menjačem.

Automobil će biti prodat u martu na aukciji pa se ponovo očekuje da novi vlasnik izdvoji milionski iznos.

Izvor:Klix.ba

Danas objavljeno

Produženi Range Rover Evoque

Zeljka

Prva fotografija nove Honde Civic

Zeljka

Škoda Octavia RS: Češka limuzina na steroidima

Zeljka

Ostavite komentar