Na prodaju BMW M5 prve generacije, očekivana cijena 50.000 evra - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Na prodaju BMW M5 prve generacije, očekivana cijena 50.000 evra

Prva generacija BMW-a M5 kodnog imena E28 se proizvodila od 1984. do 1988. godine, a ukupno je iz fabrike izašao 2.241 primjerak.

Prva generacija BMW-a M5 kodnog imena E28 se proizvodila od 1984. do 1988. godine, a ukupno je iz fabrike izašao 2.241 primjerak. Jedan od njih je sada na prodaju, a da stvar bude bolja reč je o modelu koji je napravljen za zastupništvo BMW-a u Velikoj Britaniji, pa je tako bio korišćen kao test automobil za novinare, prenosi Jutarnji.

Ujedno je i jedan od samo dva primerka koji imaju volan da desnoj strani, posebnu boju i dodatnu opremu u unutrašnjosti od crvene kože. Jasno je da su se i tada test automobili konfigurisali s bogatom opreme kako bi izgledali što bolje i atraktivnije.

Prodavac ističe da činjenica da je ovo bio test automobil ne bi trebalo da obeshrabri kupce, budući da je nakon testiranja od strane novinara automobil kupio radnik BMW-a koji je radio na dijagnostici. Jasno je da se dobro pobrinuo za ovaj primerak, pa je tako odrađena i kompletna restauracija motora, a ugrađen je i novi izduvni sistem. Prilikom održavanja su korišćeni isključivo OEM delovi.

Od dodatne opreme se ističu električni šiber, el. podesiva sedišta i centralno zaključavanje, a dodatnu atraktivnost daju mu 16-inčni aluminijumski naplaci i M-tech spojler. Ispod poklopca se nalazi 3,5 litarski atmosferac sa 286 KS što u današnje vreme kada i hot hatch modeli imaju preko 400 KS i nije toliko impresivno, međutim za ono vreme jeste. E28 M5 je tako u svoje vreme bio najbrža limuzina na tržištu. Aukcijska kuća Barons će sredinom jula ponuditi ovaj primerak, a očekuje se da će budući vlasnik morati da kešira oko 50 hiljada evra…

Izvor: Jutarnji.hr

Danas objavljeno

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Top 10 automobilskih enterijera za 2021.

Vanja A

Ostavite komentar