Na prikazu "Štit 2022" u Batajnici prikaz najsavremenijeg naoružanja - BIGportal.ba
Region Vijesti

Na prikazu “Štit 2022” u Batajnici prikaz najsavremenijeg naoružanja

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović najavio je sinoć da će zainteresovani građani danas na prikazu najnovijeg naoružanja “Štit 2022“ u Batajnici moći da vide obučenost Vojske Srbije i najsavremenije naoružanje i borbena sredstva kojima vojska raspolaže.

Stefanović je precizirao da će građani imati priliku da vide oko 60 letjelica i više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme, a među njima i 20 “Pasarsa”, srpske “lazare” i “miloše”, divizion haubica “nora” i sve što je razvijeno proteklih godina.

On je istakao da će biti pokazani i potpuno naoružani “pegazi” – bespilotne letjelice rađene u kooperaciji sa partnerima iz Kine.

  • Očekujte nešto što je u obimu najmanje dva puta veće u odnosu na veliki prošlogodišnji prikaz na Ušću, gde je prikazan ogroman broj sistema – rekao je Stefanović za RTS.

Prema njegovim riječima, Srbija je ušla u serijsku proizvodnju tih sredstava, tako da će građani moći da vide sve najsavremenije u sistemima ratnog vazduhoplovstva i prtivvazduhoplovne odbrane, kao i sve što je napravljeno za kopnenu vojsku.

On je naveo i da imaju ozbiljno sredstvo koje može da gađa istovremeno šest ciljeva u svakom trenutku sa 12 raketa.

Prikaz “Štit 2022” počinje danas u 11.00 časova na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Danas objavljeno

Policija provjerava prijavu silovanja djeteta u Gračanici

M.

Rusija jasna: Zabranićemo – do kraja godine sigurno

M.

Lajčak: Sastanak Vučića i Kurtija za nekoliko nedjelja?

M.

Ostavite komentar