Na pomolu rješenje izlivanja oborinskih voda u banjalučkom naselju Lauš - BIGportal.ba
Banja Luka

Na pomolu rješenje izlivanja oborinskih voda u banjalučkom naselju Lauš

Novi kolektor za vodu, koji bi mještanima naselja Lauš riješio dugogodišnji problem izlivanja oborinskih voda, biće postavljen na proljeće.

Naime, mještani naselja Lauš su se više puta obraćali nadležnima, jer kako kažu, kada zahladi, ulice budu potpuno pod ledom, što stvara velike probleme za pješake i vozila.

Goran Ćikić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 1, ističe da je kolektor za vodu planiran od početka kružnog toka u naselju Lauš, duž Karađorđeve ulice do skretanja za Ulicu Dušana Jokića.

“Nadležni organi su više puta izlazili na teren, te imaju svu neophodnu dokumentaciju”, kazao je Ćikić za “Nezavisne”. Dodaje da radovi na kolektoru mogu stvoriti velike gužve i blokadu saobraćaja u naselju, te iz tog razloga smatraju da je najbolje da započnu na proljeće.

“Postavljanje kolektora će početi na proljeće, te se nadam da će mještanima ovog naselja olakšati svakodnevicu “, kazao je Ćikić.

Podsjećamo da su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve ranije kazali da su više puta izlazili na teren, te da su planirani radovi na rješenju ovog problema.

“Zbog nekontrolisanog izlivanja oborinskih voda na saobraćajnicu često dolazi do poleđivanja, te nam je u planu preduzimanje određenih koraka po pitanju rješavanja ovog problema”, kazali su ranije iz nadležnog odjeljenja.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Dragočaj ostao bez kontejnera

M.

Susret ljubitelja dvotočkaša na Kastelu: Sve spremno za ovogodišnji “Moto – fest“

M.

Građani pozvani da odlučuju o izgledu centra Banjaluke

M.

Ostavite komentar