Na pomolu diplomatski skandal Srbija - Ukrajina; Reagovao ambasador - BIGportal.ba
Region Vijesti

Na pomolu diplomatski skandal Srbija – Ukrajina; Reagovao ambasador

Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Oleksandrovič izrazio je nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati sa predstavnicima Krima.

Ta delegacija, kako je prenela agencija Beta, boravi s delegacijom ruske Državne dume u Beogradu. Ukrajinski ambasador je podasetio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje.

“Srbija ne priznaje Krim, kao što Ukrajina ne priznaje Kosovo. Naše dve zemlje su prijateljske i nadam se da u budućnosti neće biti takvih provokacija na račun Srbije i Ukrajine”, rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

Ruska delegacija u kojoj su zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dume, poslanica sa Krima Natalija Poklonskaja i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov juče je posetila Skupštinu Srbije gde su zajedno sa liderom Dveri Boškom Obradovićem pozirali kraj zastave Krima koju su mu doneli na poklon.

Ambasador Oleksandrovič osudio je posetu Poklonskaje i Muradova Srbiji, pre svega zbog njihovih aktivnosti u vezi sa aneksijom Krima.

“Sa jedne strane, drago nam je što se niko od zvaničnika Srbije nije sastao sa predstavnicima takozvane ‘Republike Krim’. Sa druge strane, ne razumemo što su te posete uopšte dozvoljene u Srbiji koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine”, rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

B92

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar