Na području Prijedora nema opasnosti od poplava - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Na području Prijedora nema opasnosti od poplava

Pripadnici Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor od početka obilnijih kišnih padavina na području grada na terenu su i prate situaciju.

Prema posljednjim mjerenjima vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu kod gradskog mosta je 384 centimetara, a kod Gomjenice 410 centimetara.

Šef Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta saopštio je da rijeka Sana raste u Sanskom Mostu oko tri centimetra na sat.

S tim u vezi, prati se i rast vode u Prijedoru.

– Na 420 centimetara se na području grada proglašava prvi stepen odbrane od poplava, a budući da kiša prestaje da pada i prognoze su povoljnije u odnosu na intenzitet padavina od sinoć, kada je Sana u Sanskom Mostu rasla 12 centimetra na sat vremena – potvrdio je

Krneta.

Vodostaj Sane (Foto: RTRS)

Vodostaj Sane (Foto: RTRS)

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Radovan Martić potvrdio je da su pripadnici na terenu i prate razvoj situaicje.

– Što se tiče Vrbica i Topolika stanje je redovno i mi, kao dežurne službe pratimo situaciju i za sada nema problema – rekao je Martić.

Prema podacima sa sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske u protekla 24 časa na području Prijedora palo je 47,6 litara kiše po metru kvadratnom.

RTRS.

Danas objavljeno

Arktička zima pogodila sjever SAD-a i Kanadu, temperature ponegdje i do -79 stepeni

M.

U Gračanici pucano iz automobila u pokretu

M.

Priština zabranila prodaju i naložila povlačenje jestivog ulja iz centralne Srbije

M.

Ostavite komentar