Na području opštine Neum proglašeno stanje prirodne nesreće - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Na području opštine Neum proglašeno stanje prirodne nesreće

Na području opštine Neum proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog velikog požara koji je u utorak, 2. avgusta, poharao neumsko zaleđe.Neum požarFoto: SRNA Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće donio je načelnik Neuma Dragan Јurković na prijedlog Opštinskog štaba civilne zaštite, saopšteno je iz ove lokalne zajednice. Odluka se odnose…

Na području opštine Neum proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog velikog požara koji je u utorak, 2. avgusta, poharao neumsko zaleđe.Neum požarFoto: SRNA

Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće donio je načelnik Neuma Dragan Јurković na prijedlog Opštinskog štaba civilne zaštite, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Odluka se odnose na dio opštine Neum, naseljena mjesta Podžablje, Broćanac, Praovice i Prapratnica.

U požaru su stradali brojni maslinici iz kojih su svake godine brojnim priznanjima nagrađivana maslinova ulja.

Uništen je veliki broj pčelinjaka i košnica, te drugih kultura koje se uzgajaju na ovom području, a opština i njeni stanovnici pretrpjeli su ogromnu štetu koja će se tek zbrajati.

Smirivanje stanja na terenu nastupilo je nakon tri dana neprestanog gašenja u kojem su učestvovale domaće vatrogasne jedinice, brojni mještani, vatrogasne jedinice iz susjednih opština i gradova, a na kraju i helikopter Oružanih snaga BiH koji je na teren stigao drugi dan požara.

RTRS.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar