Korona virus odnio još tri života u FBiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Korona virus odnio još tri života u FBiH

U posljednja 24 sata u Federaciji BiH prijavljena su tri smrtna slučaja, a radi se o muškim osobama iz Sarajeva (88), Sapne (81) i Gračanice (83). U Federaciji BiH do sada su zabilježena 84 smrtna slučaja, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH.
Od početka epidemije, testiran je ukupno 69.221 uzorak, a COVID-19 je potvrđen kod 3.851 osobe.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.528 pacijenata, a 46 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata.
Trenutno je aktivno 2.239 slučajeva-oboljelih od COVID-19.

Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva preporučuju građanima da zbog pogoršane COVID-19 epidemiološke situacije, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja. Podsjećaju građane na neophodnost pridržavanja mjera lične zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja. Preporučeno je nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od jednog metra, te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljno pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i zaposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

agencije

Danas objavljeno

“Tužilaštvu dostavljena imena funkcionera MUP-a zbog prisluškivanja Vučića”

M.

Srbija: Više od 3.000 novozaraženih, preminulo 20 osoba

M.

Čeka se zvanična potvrda o ruskim vakcinama

M.

Ostavite komentar