Na području Banjaluke 167 djece pozitivno na virus korona - BIGportal.ba
Banja Luka

Na području Banjaluke 167 djece pozitivno na virus korona

Na području Banjaluke 176 djece školskog i predškolskog uzrasta pozitivno je na virus korona, saopštila je direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović.

Ona je dodala da je od tog broja 15 djece uzrasta do pet godina, uzrasta od 6 do 15 godina na virus korona pozitivno je 94 djece, dok je 67 pozitivnih uzrasta od 16-19.

Todorovićeva je dodala da je u izolaciji ukupno 440 djece, od čega je 81 uzrasta do pet godina, 292 uzrasta 6-15 godina i 67 djece uzrasta 16-19 godina.

Ona je još jednom pozvala sve građane da se pridržavaju propisanih mjera kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je namjera da se prvo polugodište privede kraju kako je i planirano, odnosno da ne bude obustavljanja nastava, osim oko izbora 15. novembra.

“Ne možemo tačno reći koliko dugo, zato što je veliki broj škola biračko mjesto. Nakon glasanja, vršiće se deinfekcija. Ono što je jasno 16. novembra nastave neće biti”, rekao je Radojičić.

“U ovom momentu naša procjena i namjera je da polugodište dovedemo do kraja s ovim režimom kakav jeste. Ministarstvo organizovalo pripremu ukoliko se nastava ne bude mogla odvijati”, istakao je..

Danas objavljeno

Odbornici SNSD-a kažnjena – prekršila mjere izolacije

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvara na vrelovodu, bez grijanja veći dio grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar