19. Juna 2019.

Na pismo stiže odgovor VSTS

Big Portal

Završena diskusija o zajedničkom pismu OEBS-a, Ambasade SAD-a i Delegacije EU u BiH ranije upućenog VSTS-u, prenosi N1.

Kao zaključak je navedeno da je imenovana komisija koja će sačiniti prijedlog teksta pisma kao odgovor na zajedničko pismo OEBS-u, Ambasadi SAD-a i Delegaciji EU.

Ranije je član Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Goran Nezirović pozvao rukovodstvo, ali i članove Savjeta da podnesu ostavku, ocijenivši da ovaj saziv VSTS-a neće moći da vrati povjerenje javnosti.

“Šta god mi uradili ovaj saziv VSTS-a BiH neće moći da vrati povjerenje i neće biti u stanju da sprovede reformu pravosuđa”, upozorio je Nezirović na današnjoj sjednici VSTS-a u Sarajevu.

Reagujući na Nezirovićev poziv i tvrdnje, predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je rekao da nije saglasan s tim i da je u toku organizovana i orkestrirana kampanja koja za cilj ima preuzimanje kontrole nad pravosuđem u BiH.

On je dodao da neće prihvatiti Nezirovićeve sugestije i da je ponosan na aktuelni saziv VSTS-a BiH.

Potpredsjednik VSTS-a BiH Ružica Jukićeva je rekla da ne postoji razlog da podnosi ostavku, ocijenivši da je u proteklih sedam godina dobro obavljala svoj posao.

Ona je dodala da je Nezirović taj koji bi trebalo da podnese ostavku.

Potpredsjednik VSTS-a Jadranka Loknić Misirača pozvala je sve koji imaju argumente – zbog kojih bi trebalo da podnese ostavku – da ih iznesu.

“Ostavku ću podnijeti kada ja budem željela, ali ne u ovom momentu, a onda ću da progovorim. Prihvatam da svi podnesemo ostavku jer smatram da smo za ovo stanje svi podjednako odgovorni”, naglasila je Misirača.

(N1)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare